Published On: mie, mai 16th, 2018

Dacă Timişoara tot nu are un Aquapark, timişorenii sunt invitaţi la Aquaparkul Petroland în Serbia.

Timişoara, unul dintre cele trei mari oraşe din vestul ţării, rând pe rând rămâne în coada clasamentului, după ce Oradea a depăşit şi Clujul, în curând şi Aradul va trece pe locul doi.

Fără un parc de distracţii, fără ştranduri, îngropatăă în mizerii şi gunoaie, cu hoţi de buzunare şi cerşetori, plină de boschetari şi de fumul Continentalului, Timişoara a rămas în coada clasamentului.

Aşa că acum când vara e aproape, temperaturile au depăşit déjà 30 grade, timişorenii sunt invitaţi nu departe de Timişoara, la cel mai mare Aqualand din întreg Balcaniul, la vecinii noştri, sârbii, la doar 160 de kilometri de Timișoara, în apropierea orașului Novi Sad din Serbia, la Aqua Park Petroland Backi Petrovac.

Se află la cel de al şaptelea sezon, investiţia este slovacă, dispune de20 de topogane și 6 piscine, bazine cu 6 tipuri de valuri, un râu artificial, terenuri de sport, plajă cu șezlonguri și umbrele gratuite , restaurant, parcare gratuită și o casă de schimb valutar.

Apa este geotermală, la 32 grade, cu un conţinut bogat de sulf şi de fier, ideală pentru bolile sistemului locomotor şi pentru tratarea reumatismului.
Petroland de la Backi Petrovac, este cel mai mare aqua-park din Balcani , construcţia lui a costat peste 8 milioane de euro şi a fost deschis în anul 2012 fiind construit de consorţiul Aqua Thermn din Slovacia, pe o suprafaţă de opt de hectare.

Comuna Backi Petrovac, are o populaţie de 14.000 de locuitori, dar în perioada verii numărul turiştilor egalează cu numărul locuitorilor, uneori depăşindu-l. Numai în primele două luni ale acestui an turiştii din România au fost cu 50% mai mulţi decât anul trecut.

Deschiderea din acest an va avea loc pe 25 mai. Tarifele sunt accesibile, astfel că un bilet costă 750 dinari pentru adulți (luni-vineri) și 1.000 dinari în weekend, iar copiii sub 18 ani plătesc 550 dinari (luni-vineri) și 700 dinari în weekend.

Nu lipsesc nici Croaziere pe Dunăre, cu ciorbă de peşte şi peşte la grătar.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos