04/07/2020

De Centenar, ȘCOALA face UNIREA!

Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vlădeanu” din Cândești-Vale, Dâmbovița organizează pentru a sărbători centenarul Marii Uniri, o întâlnire a tuturor dascălilor de la școlile de pe raza comunei Cândești. Foști și actuali profesori, foști și actuali elevi ai școlii din Cândești și-au dat întâlnire pe 2 decembrie 2018, ora 10,00.

Gândit ca un eveniment de suflet, întâlnirea centenară este un omagiu adus dascălilor de la școlile din Cândești care au șlefuit de-a lungul generațiilor mlădițele Cândeștiului, oameni care astăzi își aduc contribuția la formarea comunității locale și dâmbovițene.

Făuritori de școală românească rurală, familii precum: Vlădeanu, Cristea, Bărbulescu, Popescu, Huiu, Păduroiu, Negoi, Comănescu, Oprea, Badea, Duță, Mihai, Istrate, Lazăr și lista este deschisă, au fost ziditori ai școlii și comunității cândeștene și au educat generații de copii.

Centenarul la Cândești se dorește a fi exprimat printr-un gest de mare recunoștință pentru toți acești OAMENI, dascălii noștri, dar și un angajament pentru viitorul generațiilor noastre, pentru comunitățile pe care le clădim.

La 100 de ani de la formarea României Mari și 110 ani de școală cândeșteană, vă invităm să sărbătorim, dar mai ales să reflectăm la cât de importantă este Unirea pentru a construi și cât de importante sunt valorile culturale ale unei comunități și țări pentru a dăinui.

La mulți ani!

Irina Constantinescu, director Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vlădeanu” din Cândești-Vale

Distribuie acest articol Oficial Media
Share