" /> De la Targoviste la Roma - 2200 km pe jos si cartea fara granite | Oficial Media
Published On: lun, mart. 31st, 2014

De la Targoviste la Roma – 2200 km pe jos si cartea fara granite

Ieri a fost zi de sarbatoare pentru targovisteanul Adi Melicovici.
Lansarea romanului sau, “Pribeag pe drumul viselor”, a avut loc la Sacile dupa mai bine de un an de la incheierea expeditiei “Speranta unui vis”.
Scriitorul Adi Melicovici, jurnalist cunoscut in cetatea strajuita de Turnul Chindiei, a plecat intr-o zi de octombrie 2012, sa vada si sa inteleaga oameni si culturi, sa se cunoasca pe el si lumea, sa duca numele orasului Targoviste dincolo de granitele tarii si a reusit toate acestea parcurgand 2200 de km pe jos pana la Roma. A fost sustinut de cei apropiati, de catre cei care au crezut in el, iar unul dintre principalii sustinatori este primarul capitalei valahe, Gabriel Boriga, care desi nu a putut ajunge el insusi in Italia, a avut grija sa aiba reprezentanti la acest eveniment.
Aflat in Italia inca din anul 2013, Adi Melicovici s-a alaturat diasporei si impreuna incearca sa redea imaginea demna a romanilor din tara si de peste hotare.
La Sacile, intr-o saptamana destinata culturii, aceeasi carte care este publicata si in varianta italiana, “Errante sul cammino dei sogni”,  a fost prezentata de catre scriitorul italian Tizziano Dall’Omo.

Nici municipalitatea din Targoviste nu l-a uitat, drept pentru care, Adrian Melicovici i-a avut ca oaspeti si invitati de onoare, atat pe city-managerul orasului, Gabriel Cioaca, precum si pe Florentina Fasie, consilier al primarului Gabriel Boriga.

Tot din executiv, dar de asta-data cel italian, surpriza a venit din partea localitatii Miane prin prezenta la aceasta manifestare a primaritei Angela Colmellere. Gabriel Cioaca si Angela Colmellere au luat cuvantul in cadrul acestei lansari aratandu-si apropierea si sustinerea fata de scriitor si proiectele sale indraznete.

Din lumea artistica, un nume care nu mai are nevoie de prezentare, a fost Lavinia Maria Bocu, mezzosoprana clujeanca, cea care a incalzit sufletele auditoriului.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia “George Enescu”, presedinte Carina Margareta Cesa. Importanta acestui roman nascut in urma unei calatorii pe jos pana la Roma a fost tratata cu atentia cuvenita, atat de massmedia din Romania, cat si cea din Italia. Postul de televiziune ProTv a intrat in direct cu Adi Melicovici si a transmis pentru romanii de pretutindeni mesajul acestui temerar.

Cristi Iordache

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It