Published On: mar, nov. 24th, 2015

Delictele silvice în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

politia lemne

În ziua de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost constatate trei infracţiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic şi au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.000 de lei.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 8 m³ de material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă ori transport.

Poliţiştii din Petreşti au depistat un bărbat de 39 de ani, din judeţul Hunedoara, care a tăiat în mod ilegal 9 arbori dintr-o pădure privată, cu scopul de a-i sustrage.

Cel în cauză este cercetat pentru nerespectarea prevederilor Legii 46/2008 privind Codul Silvic, iar materialul lemnos descoperit a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, alţi trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, după ce au fost depistaţi de poliţiştii în timp ce transportau material lemnos, fără să deţină documente justificative de provenienţă ori transport.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It