28/05/2020

Demersuri către Guvern – Lipsă de personal în posturile rurale de poliție

Întrebare Către: Ministerul Afacerilor Interne
Adresată: Domnului Dumitru Daniel Chirilă, secretar de stat
Domnului Ciprian Adrian Florescu, secretar de stat
Domnului Pandelea Pelmuș, secretar general

De către dna Deputat: OANA SILVIA VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16, DAMBOVITA
Grupul parlamentar: PRO EUROPA

Obiectul întrebării: situația posturilor de poliție din mediul rural / vulnerabilități

”Contextul recent al dramelor de la Caracal sau Gura Șuții a provocat mai multe întrebări decât răspunsuri. Tragediile respective au fost expuse și trecute prin filtrul emoțional al unei țări întregi. Ca de obicei, în astfel de situații, s-au enunțat enorm de multe probleme și prea puține soluții.

În acest tablou deranjant, o vulnerabilitate a fost considerată situația sistemului în care funcționează astăzi posturile de poliție în mediul rural. Recent, fostul ministru interimar s-a exprimat în sensul reînființării posturilor de poliție în fiecare localitate rurală. Exprimarea este parțială, pentru că aceste posturi există și astăzi.

Problema reală este a modului de funcționare și organizare, cu lucrători ai posturilor care lucrează până la ora 16.00, desprinși de comunitate, cu permanența asigurată de patrule mobile care trebuie să acopere mai multe localități și zeci de kilometri. Problema de fond este lipa cronică de personal și absența răspunsului instituțional la nevoile reale de încadrare.

Față de cele prezentate, vă rog, domnilor secretari, să analizați posibilitatea unor măsuri rapide care să corecteze situația actuală, una profund ineficientă în raport cu obiectivele de siguranță în comunitate.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share