Deputat Carmen Holban: ”Dialogul cu cetățenii este întotdeauna constructiv” - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Carmen Holban: ”Dialogul cu cetățenii este întotdeauna constructiv”

Conducerea PSD Dâmbovița și-a propus ca în fiecare an să desfășoare întâlniri în teritoriu. Inițiativa aparține senatorului Adrian Țuțuianu, președintele social democraților dâmbovițeni iar toamna aceasta debutul întâlnirilor a fost pe data de 6 octombrie. Doamna deputat Carmen Holban, care face parte din comisia pentru sănătate în Parlamentul României s-a alăturat echipei formată din deputați, senatori, consilieri județeni, consilieri locali, primari ai localităților, pentru a merge în teren și a discuta cu oamenii principalele probleme pe care aceștia le întâmpină.

Mai multe detalii, pentru cititorii nostri ni le-a oferit domnia sa într-un interviu care vine cu precizări legate de dialogul cu cetățenii și impactul acestuia la nivelul comunităților care au fost deja în atenția celor aleși să le reprezinte nevoile și problemele la nivel central.

Oficial Media: Cum decurg întâlnirile în teritoriu?

Carmen Holban: După cum am promis locuitorilor acestui județ vom avea întâlniri în teritoriu de două ori pe an. Anul acesta în perioada de primăvară am avut prima parte a întânirilor, urmând să finalizăm în acest an întâlnirile de toamnă. Am început după un program bine stabilit în Biroul Permanent Județean, la inițiativa președintelui Adrian Țuțuianu, care a considerat că aceste întâlniri sunt extrem de benefice. Suntem prezenți în teritoriu nu doar parlamentarii care răspund de zona respectivă, ci toți parlamentarii, astfel încât să formăm o echipă. Pentru că suntem uniti și dorim binele acestui județ. Deși facem parte din comisii diferite, fiecare merge în teritoriu pentru afla problemele cetățenilor și a le putea suține mai departe în comisii spre rezolvare.

OM: Știm că au trecut aproape două săptămâni de când mergeți la oameni acasă. În care localități ați fost?

CH: Da, așa este. Programul este destul de încărcat, dacă luni, marți și miercuri nu mergem în teritoriu încercăm să ajungem joi, vineri și sâmbătă. Ne dorim să răspundem afirmativ la toate solicitările care se fac. Până în prezent am fost în comunitățile din Valea Mare, Hulubești, Ludești, Cobia, Titu, Morteni iar astăzi vom merge în Corbii Mari, Găești și Petrești.

OM: Care sunt principalele teme abordate cu cetățenii și mai exact cine participă alături de dumneavoastră?

CH: Discuțiile se concentrează la fiecare eveniment atât pe prezentarea gradului de implementare al măsurilor asumate în cadrul Programului de Guvernare cât și a priorităților legislative. Finalul întâlnirilor este dedicat culegerii de informații cu privire la problemele concrete ale comunității respective.

Fiecare localitate are problema ei. Se întocmesc dosare cu toate solicitările cărora încercăm să le găsim rezolvare. Alături de mine sunt prezenți consilierii județeni, consilierii locali, primarii, cei care își adună locuitorii și totul se încheie cu un dialog. După ce primarul ne informează asupra problemelor comunității, are loc un dialog direct, între cetățeni și parlamentari (deputați și senatori) prin ridicarea problemelor de care sunt interesați în mod direct.

OM: Ați remarcat o problemă comună a cetățenilor?

CH: Da, oamenii sunt în general nelămuriți cu privire la situația prezentă din mediul politic. Așa cum știți, nu e nicio surprindere faptul că unii dintre ei se lasă influențați, datorită faptului că informația primită la Tv este o formă de manipulare. În urma vizionării emisiunilor TV pe teme politice, cetățenii au anumite nedumeriri din activitatea politică și atunci pun întrebări în mod direct. Acesta este primul beneficiu al acestor dialoguri, faptul că vor primi răspunsul corect și direct, astfel încât nu vor mai avea loc de interpretări.

OM: Cum reactionează oamenii la întâlnirile cu dumneavoastră, au sentimentul că cineva se ocupă de problemele lor? 

CH: Orice dialog este întotdeauna constructiv. Și asta pentru că oamenii obțin răspunsuri directe la întrebările lor. Dacă răspunsul nu li se pare complet, pot pune întrebări suplimentare, astfel încât informația să fie foarte clară și foarte exactă. Sigur că în contextul politic în care au loc anumite modificări, oamenii își pun întrebări și unele chiar de nesiguranță. Este bine să fim mereu printre oameni pentru a lămuri aceste lucruri, iar ei trebuie să aibă încredere în PSD că este un partid puternic și unit. Tot ceea ce facem este pentru a realiza acest program de guvernare, pe care ni l-am asumat în fața cetățenilor și pe care trebuie să-l urmărim pe etape. Timpul trece repede iar data scadentă pentru următoarele alegeri este aproape.

OM: Ne puteți spune o statistică a realizărilor din programul de guvernare al PSD de până în prezent?

CH: Da, sigur. Nu înainte de a vă spune că ne bucurăm de fiecare solicitare primită din partea locuitorilor județului Dâmbovița, pentru că vrem să le putem îndeplini așteptările! Și spunem noi, că până acum cifrele vorbesc singure iar cetățenii au simțit că suntem alături de ei.

Creșterea salariilor și pensiilor

  • câștigul salarial mediu net în creștere cu 14,8%
  • salariul mediu brut 3255 de lei
  • pensia media- 1.003 lei

Scăderea ratei șomajului

  • august 2017 (4,18%) față de august 2016 (4,8%)
  • Locuri de muncă noi 129.700

Realizarile în sistemul de sănătate

  • adoptarea Legii vaccinării
  • 230 milioane de euro pentru dotarea ambulatoriilor
  • 277 de mașini de anestezie în 50 de unități

Transporturi

  • contractul pentru proiectarea și execuția lotului 5 din Autostrada Comarnic- Brașov;
  • deblocarea procedurilor de achiziție publică pentru 4 tronsoane de autostrăzi.

Absorbții fonduri europene

  • 2,5 miliarde euro deja încasate în agricultură
  • obiectiv: atragerea a 5,2 miliarde euro până la sfârșitul anului.

 

Citește și: Deputat Carmen Holban- ultimele realizări în domeniul sănătății în județul Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share