" /> Deputat Carmen Holban- precizări cu privire la vizita ministrului sănătății în județul Dâmbovița | Oficial Media
Published On: vin, aug. 18th, 2017

Deputat Carmen Holban- precizări cu privire la vizita ministrului sănătății în județul Dâmbovița

La sfârșitul săptămânii trecute au fost prezenți în județul Dâmbovița mai multi reprezetanți ai Guvernului, printre care și ministrul Sanătății, Florian Bodog, alături de Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea. Au fost vizitate trei unități spitalicești- Spitalul Județean Târgoviște, Sanatoriul TBC de la Moroieni și spitalul Orășenesc Pucioasa.

Deleagația ministerială a fost însoțită și de doamna deputat PSD, Carmen Holban. Am fost informați cu privire la ultimele noutăți în urma aceastei vizite, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Dâmbovița, de către Carmen Holban, deputat în Comisia pentru sănătate în Parlamentul României.

Deputat Carmen Holban- declarații din conferința de presă:

În cursul zilei de joi s-au efectuat vizite la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, secția ATI, UPU, Smurd, Bloc operator, Secția de Cardiologie, continunând cu o vizită la Secția exterioară de boli infecțioase. S-a vizitat și Spitalul orășenesc Pucioasa ți Sanatoriul TBC Moroieni.

Pentru Spitalul Județean Târgoviște, în urma analizei cazurilor externate, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat că se vor găsi resurse financiare pentru majorarea contractului încheiat cu CAS Dâmbovița, începând cu luna septembrie.

Odată cu rectificarea bugetară, care va fi în cursul lunii septembrie, vor fi alocate fonduri la nivelul județului Dâmbovița, pentru acoperirea listei de așteptare la dispozitive medicale, medicină de familie, si pentru toate celelalte asistențe medicale, astfel încât să se asigure continuitatea actului medical până la finele anului 2017. (Florian Bodog)

În perioada septembrie-noiembrie, la UPU de la Spitalul Județean de Urgență, vor sosi următoarele echipamente:

 • set de resuscitare
 • laringoscopae
 • injectomate
 • dispozitive de perfuzie, transfuzie, cărucior de transfer, cărucior hidraulic standard,
 • cărucior pentru instrumente și medicamente
 • defibrilator cu monitor, s.a.m.d.

Iar la începutul anului viitor, spitalul va primi echipamente de ventilație pentru transportul pacienților între secții și un ecograf Doppler.

 Sanatoriul TBC Moroieni

Din 2016 se află într-un program de reparații capitale. S-a cerut continuarea cu finanțare de la Ministerul Sănătății.  Sanatoriul TBC Moroieni, ca unitate de profil de tratare a tuberculozei multidrog, rezistentă, care asigură accesul pacienților din regiunea Sud-Muntenia, cu o capacitate inițială de 600 de locuri, în prezent funcționează cu doar 200 de paturi, din lipsă de fonduri pentru finalizarea reabilitării.

Florian Bodog: Au fost alocați 4 milioane de lei până în prezent, iar în trimestrul IV se vor aloca încă 8 milioane de lei, pentru a se continua investiția începută, tocmai pentru faptul că tuberculoza este o problemă de sănătate publică și Sanatoriul TBC să devină un element de referință în tratarea tuberculozei.

Spitalul Pucioasa

Deservește peste 60.000 de locuitori din două orașe, Pucioasa și Fieni și 11 comune arondate. Are o structură aprobată de 270 de paturi. Au fost făcute cereri pentru un video colonoscop, autoclav de sterilizare și un sistem video gastroscop.

Concluzii: Ministrul sănătății  și președintele CAS au avut întâlniri și cu medicii de familie, cu farmaciștii, cu membri ai colegiului farmaciștilor, asigurându-i pe toți de sprijinul necesar. Prioritatea este programul de guvernare, în special investițiile în domeniul sănătății, creșterile salariale, iar sprijinul ministerului va fi întotdeauna ca ”pacientul să fie pe primul loc”.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos