Published On: lun, iun. 4th, 2018

Deputat Oana Vlăducă- precizări cu privire la revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Deputatul PSD, Oana Vlăducă a făcut astăzi referiri, într-o conferință de presă, cu privire la decizia Curții Constituţionale care prevede că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA,  Laura Codruța Kovesi.

Insinuarea potrivit căreia, Curtea Constituțională l-ar obliga pe domnul Iohannis să semneze pur și simplu ca un notar, este de fapt o manipulare grosolană. Curtea Constituțională elimină deciziile discreționare. Nici domnul Iohannis, nu poate respinge o revocare doar pentru că așa își dorește el, după cum nici ministrul Justiției nu poate cere o revocare fără să aibă o bază legală. Președintele trebuie să respecte legea, nefiind nici el mai presus de lege și are rolul de a verifica calitatea cererii de revocare. Decizia Curții Constiuționale este în acord cu principiile Curții de la Veneția, și anume faptul că procurorii nu trebuie să aibă aceeași independență ca judecătorii. Cei care invocă modelele de justiție din Europa, trebuie să accepte și exemplele care nu le convin.” a declarat Oana Vlăducă, deputat PSD.

Reamintim faptul că, la 30 mai, Curtea Constituţională a decis că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

„Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. 2. Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi”, arăta CCR.

Mai multe detalii în video:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos