Published On: lun, mart. 12th, 2018

Deputatul PSD, Corneliu Ștefan este prezent la Paris în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Deputatul PSD Corneliu Ștefan este prezent astăzi în calitate de membru în cadrul reuniunii Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ale cărei lucrări sunt programate la Paris.

”Temele principale abordate astăzi în cadrul comisiei sunt următoarele:
– Memorandum introductiv cu tema “Evaluarea consecințelor politice ale finanțării externe a islamului in Europa”
– Raport cu tema “Situația din Libia – perspective și rolul Consiliului Europei”
– Moțiune de rezoluție cu tema “Protejarea și sprijinirea victimelor terorismului”
– Programul de lucru al comisiei din cadrul #APCE pentru anul 2018”, a precizat Corneliu Ștefan într-o informare publică.

Conform normelor de reprezentare, Delegaţiei Parlamentului României la APCE îi revin zece locuri de membri titulari şi zece de supleanţi, ce se repartizează corespunzător între Camera Deputaţilor şi Senat. Preşedinţia delegaţiei este asigurată de Camera Deputaţilor/Senat. În prezent, Delegaţia Parlamentului României la APCE este condusă de senatorul PSD ,Titus Corlățean.

Relaţiile dintre Parlamentul României şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au cunoscut o dezvoltare constantă pe parcursul celor 19 ani de când ţara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Consiliului Europei.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a constituit prima adunare europeană din istoria continentului. Formată din parlamentari desemnaţi de parlamentele naţionale ale celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, ea rămâne cea mai reprezentativă adunare europeană, fiind considerată în mod întemeiat „conştiinţa democratică a Europei”.
Adunarea Parlamentară este unul din cele două principale organe statutare ale Consiliului Europei şi reprezintă principalele tendinţe politice din statele sale membre. Din 1949, de la prima sesiune, APCE, despre care se mai spune că este „motorul” Consiliului Europei, a fost la originea a numeroase tratate internaţionale, convenţii europene şi alte instrumente juridice care formează baza unei veritabile legislaţii europene.
Din 1989, APCE contribuie activ la gestionarea crizelor din Europa.

Dezbaterile ei privind chestiunile politice s-au fondat adesea pe concluziile misiunilor organizate pe teren şi pe dialogul permanent instaurat cu stateleîn cauză. Ea contribuie astfel la consolidarea rolului politic al Consiliului Europei.


APCE monitorizează respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre şi, totodată, sprijină statele membre în îndeplinirea acestora. Dacă un stat, în mod repetat, nu îşi îndeplineşte angajamentele, Adunarea poate refuza ratificarea sau retrage acreditările delegaţiei naţionale. Ca ultimă variantă, Adunarea poate recomanda suspendarea pentru statutul de membru al Organizaţiei al statului respectiv.
Reprezentanţii APCE efectuează, periodic, vizite de studiu în Europa, în vederea colectării de informaţii pentru elaborarea de rapoarte în cadrul Adunării. De asemenea, reprezentanţii APCE participă la misiuni de monitorizare a alegerilor.

APCE dezvoltă constant diplomaţia parlamentară şi promovează activ implicarea parlamentarilor în relaţiile internaţionale. Adunarea şi-a sporit considerabil contactele cu alte instituţii parlamentare internaţionale cum sunt: Parlamentul European, Uniunea Interparlamentară, Adunarea Parlamentară a OSCE, Adunarea Parlamentară a Mediteranei, Adunarea Parlamentară Euro-Mediteraneană, Adunarea Parlamentară a NATO şi 5 altele. De mulţi ani, Adunarea este operaţională ca forum parlamentar pentru un anumit număr de organizaţii interguvernamentale, cu deosebire OCDE şi a dezvoltat relaţii strânse cu multe dintre instituţiile specializate ale Naţiunilor Unite.

Textele adoptate de APCE – recomandări, rezoluţii sau opinii – reprezintă orientări importante pentru Comitetul de Miniştri, guverne, parlamente naţionale, partide politice naţionale şi pentru alţi actori importanţi ai societăţii.

Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei:

1. Preşedinte Corlăţean Titus senator PSD
2. Membri Brăiloiu Tit-Liviu senator PSD
3. Gorghiu Alina-Ştefania senator PNL
4. Korodi Attila deputat UDMR
5. Pleşoianu Liviu Ioan Adrian deputat PSD
6. Preda Cezar-Florin deputat PNL
7. Prună Cristina-Mădălina deputat USR
8. Stroe Ionuţ-Marian deputat PNL
9. Ştefan Corneliu deputat PSD 13.09.2017
10. Tuşa Adriana Diana deputat PSD
11. Supleanţi Badea Viorel Riceard senator PNL
12. Benkő Erika deputat UDMR
13. Bîzgan-Gayral Oana-Mioara deputat Neafiliaţi
14. Cozmanciuc Corneliu-Mugurel deputat PNL
15. Dumitrescu Cristian-Sorin senator PSD
16. Nicolae Andrei deputat PSD
17. Popa Ion senator PNL
18. Simionca Ionuţ deputat PMP
19. Socotar Gheorghe-Dinu deputat PSD
20. Ştefan Corneliu deputat PSD
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Alegerea cititorului

Candidatii carui partid ii votati la alegerile europarlamentare?

View Results

Loading ... Loading ...

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It