" /> Descentralizarea administrativă şi fiscală începe de la Braşov | Oficial Media
Published On: joi, sept. 24th, 2015

Descentralizarea administrativă şi fiscală începe de la Braşov

12043738_10204696955335072_1477308238_oPeste 1000 de aleşi locali s-au reunit sâmbătă, la Poiana Braşov, în prezenţa copreşedintilor Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Aceştia au adoptat cinci rezoluţii pe diverse teme, precum uniformizarea legislaţiei privind regimul incompatibilităţilor, legile electorale, bune practici în administraţia publică locală, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, legea achiziţiilor publice sau descentralizarea administrativă şi financiară.

La Liga Aleşilor Locali a participat şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta a declarat că şi-a depus candidatura în cursa internă PNL. “Din punct de vedere politic, candidatura mea este in interiorul PNL. Dar să vedem în primul rând modul cum rezolvăm problemele clujenilor”, a spus Boc, adăugând că până la urmă clujenii decid
Aleşii locali au luat parte la cinci ateliere de lucru pe aceste teme vineri seara.

Printre reprezentanţii liberalilor bănăţeni s-a aflat şi consilierul judeţean Marian Constantin Vasile, lider de grup liberal.

S-au luat câteva decizii printre care cea mai importantă este pentru depunerea moţiunii de demitere a premierului,a  fost aprobat noul Regulament de Organizare şi Funcţionare a Ligii Aleşilor Locali. De asemenea au fost adoptate cinci rezoluţii privind descentralizarea administrativă şi financiară, integritatea în funcţiile publice, absorţia fondurilor europene, salarizarea în sistemul bugetar şi alegerile locale 2016.

„Partidul Naţional Liberal este responsabil în faţa cetăţenilor pentru promisiunile făcute de-a lungul anilor. Ceea ce observăm noi la momentul actual este că, guvernul PSD nu face nici un demers în acest sens. Foarte multe lucruri sunt nefuncţionale în România, iar noi în weekendul ce a trecut , la Poiana Braşov am adoptat o rezoluţie a Ligii Aleşilor Locali ai PNL, în acest sens, legat de descentralizarea administrativă şi fiscală. Eu sunt un susţinător ferm al descentralizării şi regionalizării, iar de-a lungul timpului am făcut mai multe demersuri concrete. În primul rând am avut anul trecut o interpelare în cadrul Parlamentului European pentru a susţine aceste principii, am avut o discuţie concretă la Bruxelles cu Comisarul European, Johannes Han, şi am fost susţinut pe programul transfrontalier România-Ungaria. Sunt fericit că Liga Aleşilor Locali a PNL a adoptat o astfel de rezoluţie şi cred că e timpul să facem demersuri concrete”, a spus consilierul judeţean Marian Constantin Vasile .

 

Stejărel Ionescu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It