Published On: mie, aug. 8th, 2018

Destinaţii de wekend şi vacanţă la doar 137 km de Timişoara

Tot mai mulți români, mai ales din zona de vest a țării, descoperă cu plăcere o nouă destinație de weekend sau de vacanță, la doar două ore de Timișoara.

Situată la 137 de kilometri de Timișoara și la doar 114 kilometri de Belgrad la poalele Carpaților, acolo unde râul Pek se varsă în Dunărea albastră, pitoreasca localitate Veliko Grădişte este, mai presus de toate, un orăşel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori, peluze veșnic verzi și terase frumos aranjate.

Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradişte, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.

În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor apei pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Grădişte și Silver Lake oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, aquapark, camping și multe altele.

Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist, simbol al sportului cel mai popular în Serbia.

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstirile ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și într-o incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în cartea recordurilor.

Croaziere pe Dunăre, organizate de Compania Stokic, se numără printre atracțiile turistice de neratat.

Turiștii se îmbarcă pe caporul cu restaurant și terasă în portul stațiunii Veliko Gradiște și călătoresc în ritm de muzică live spre intrarea în Cazanele Dunării, la cetatea Golubac, în timp ce se răsfață cu un prânz specific sârbesc, din care nu lispesc ciorba și specialitățile din pește, dar și carnea asortată la grătar.

Pentru a ajunge la Veliko Gradiște de la Timișoara, trebuie să vă îndreptați spre Moravița, treceți granița spre Vârșeț apoi urmați drumul 18 în direcția Bela Crvka (Biserica Albă) până șa Crvena Crvka unde intrați la dreapta în direcția Banatska Palanka (Palanca Bănățeană).

La Banatska Palanka veți ajunge în punctul în care Canalul Dunăre-Tisa-Dunăre se varsă în Dunăre. Acolo veți urca cu mașina pe bac (skela) care vă trece Dunărea până la cetatea milenară a Ram-ului.

Programul bacului este următorul:

Plecări de la Banatska Palanka spre Ram: ora Serbiei  7.30  –  10.30 – 13.30 – 16.30 – 19.30

Plecări de la Ram spre Banatska Palanka: ora Serbiei 7.00  –  10.00 – 13.00 – 16.00 – 19.00

De la ram vă îndreptați în direcția Veliko Gradiște și ajungeți în câteva minute în mirificul peisaj al stațiunii Lacul de Argint – Srbeno Jezero.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It