Published On: joi, iul. 26th, 2018

Dieter Topp, jurnalist german: ”Festivalul Babel de anul acesta m-a impresionat foarte mult”

Dieter Topp, specialist în rețele de teatru și jurnalist german este alături de Teatrul Tony Bulandra și Festivalul Babel de peste patru ani. Și noi tot de patru ani îl cunoaștem pe Dieter și nu putem spune decât cuvinte de apreciere și prețuire pentru implicarea și devotamentul pe care le-a arătat față de teatrul nostru.

Un prieten de nădejde, Dieter Topp a deschis împreună cu managerul general, Mc Ranin și ediția de anul acesta a Festivalului Babel, cu o prezentare caldă: ”nicio politică, religie sau limbă nu sunt importante în Babel, singurele lucruri care contează sunt prietenia, diversitatea, și să fii deschis pentru noi provocări”. Sunt de altfel atitudini și elemente pe care și noi le-am simțit de-a lungul acestor ani în care ne-am apropiat de festivalul Babel.

Realizăm încă o dată că ”străinii” sunt mai interesați de trecutul și prezentul nostru cultural decât cei de acasă, dar și de crearea unor legături care rezistă dincolo de timp. Îi mulțumim lui Dieter Topp pentru modul în care ne promovează peste hotare și pentru că aduce valoare acestui festival prin prezența sa importantă la nivel internațional.

În ultima conferința de presă, cea care a încheiat ediția a VIII-a a Festivalului Babel, Dieter a punctat cele mai importante calități ale acestei ”reuniunui culturale” și ne-a asigurat că va fi alături de noi la construirea turnului Babel, cel căruia nu-i vedem capătul.

Vă mulțumesc pentru că m-ați invitat, deja pentru cea de-a patra ediție a Festivalului Babel. În acest an am observat că festivalul Babel a fost unul foarte puternic, și care m-a impresionat foarte mult: atât de pe scenă dar și reacția publicului. Scena a fost plină de varietate și aproape fiecare spectacol a fost plin de audiență. Oaspeții mai tineri și mai în vârstă au venit să vadă spectacolele. Toți oamenii au fost interesați de această ediție Babel și cred că în acest an festivalul a arătat cât de multe persoane pot construi acest turn.

Sunt mulți pași de făcut, turnul Babel este fără sfârșit și să sperăm că datorită noii prietenii, datorită schimburilor, datorită oaspeților din atâtea țări, a celor vechi și noi, adunând publicul din România și publicul internațional, să construim acest turn fantastic, Babel, cu fundația realizată de Teatrul Tony Bulandra.

Ceea ce pot face este să împart știrile în toate țările vorbitoare de limbă germană și să le spun oamenilor cât de minunată este ospitalitatea românească și modurile în care românii pot face un festival fără tendințe politice și tendințe religioase. Limbile nu sunt importante, singurele lucruri importante sunt teatrul și artele în general. Sper că ediția festivalului Babel din 2019 va fi la fel de importantă și puternică. Directorul Mc Ranin și echipa au făcut o treabă perfectă. Teatrul Tony Bulandra a făcut o treabă minunată!” a declarat Dieter Topp, membru în conducerea Festivalului Babel.

Dieter Topp (minutul 23:36), alături de conducerea Teatrului Tony Bulandra și invitații în ultima conferință de presă:

 

CV- Dieter Topp

 • Dieter Topp, jurnalist, muzicolog și muzician, teoretican, curator, manager cultural și consilier de artă (festivaluri)
 • Președinte din 1992 și până în prezent la Forumul european al culturii – KulturForum Europa e. V., Köln-Vettweiss (www.kfe.de). Forumul Kultur Forum Europa / Europe Culture a fost înființat în 1992 de către fostul ministru al Afacerilor Externe, Domnul Hans-Dietrich Genscher. Misiunea sa este să aducă oameni din Europa de Est și din Occident să se unească în UE, și să se întâlnească în cadrul expozițiilor, coproducțiilor, programelor culturale, atelierelor, conferințelor și simpozioanelor alături de liderii europeni politicieni, oameni de știință, artiști și lideri de opinie, cu o filozofie care solicită “dialog intercultural și toleranță”.
 • Membru în juriu la diverse festivaluri de muzică­.
 • A realizat Ateliere de lucru “Muzicaluri, istoria SUA, istoria europeană, din anul 1940” la ONB, Opereta Națională din România, România 2010-2015;
 • A scris numeroase critici (muzică, operă, balet) pentru ORPHEUS OperaMagazine, Berlin, München, din anul 2000.
 • Producător: Dieter Topp a realizat mai multe proiecte muzicale din 1973 –
  “West Side Story”, “Butterfly întâlnește Miss Saigon”, “Jesus Christ Superstar”
  “Jean Cocteau – La voie humaine”, baletul “Petru și lupul”
 • 1986 – 1992: A servit Ministerul Afacerilor Externe / Ministerul de Stat al Germaniei pentru ministrul Hans-Dietrich Genscher prin organizarea de întâlniri culturale, ateliere de lucru și evenimente dedicate artei și muzicii.
 • Din 2000 până în 2002 a servit drept consilier cultural la Ministerul Educației din Northrhine-Westfalia, NRW, Germania.
 • Consilier la festivaluri internaționale în Europa.
 • Din 1992 până în prezent- Director la Agenția de presa PPS-Promotion-Presse-Service, cu specializarea în cultură și social. PPS – Presse-Service este o agenție de presă germană condusă de Dieter Topp și Christian Bauer, Chris Rabe, jurnaliști și editori. PPS se află pe piață cu publicații despre cultura și politica culturală, concentrându-se pe teatru, balet, muzică și teatru de muzică, artă și expoziție. Se adresează publicului din Germania și a vorbitorilor de limbă germană din Austria, Elveția, Olanda și Belgia în print-tv-radio-online-media, precum și în canalele de cultură deschise.

 

Oana Grigore & Lorena Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It