Published On: joi, ian. 18th, 2018

A douăsprezecea noapte- o poveste plină de dragoste, umor și peripeții

 Teatrul Tony Bulandra vă invită sâmbătă 20 ianuarie 2018, de la ora 19:oo, la Sala Mare, pentru a urmări o comedie spumoasă din care nu lipsesc intrigile amoroase și „bufonii” care le întrețin – „A douăsprezecea noapte”. A douăsprezecea noapte de W. Shakespeare- o poveste de dragoste plină de umor și de peripeții, în care păcălelile, farsele și ironiile tipice lui Shakespeare fac deliciul spectatorilor.

a12a

Spectacolul este regizat de doamna Di Trevis, ( INTERVIURI DI TREVIS) unul dintre cele mai importante nume ale spatiului teatral britanic, fiind prima femeie-regizor a Royal National Theatre, colaborând pe parcursul unei cariere de peste treizeci de ani cu Royal Shakespeare Company în dubla ipostază de actor și regizor. Ca pedagog și trainer, Di Trevis a susținut numeroase cursuri și ateliere de teatru la care au luat parte actori ca Gary Oldman, Kenneth Branagh și Rupert Everett.

de William Shakespeare
regia: Di Trevis (U.K.)
muzica originală: Dominic Muldowney (U.K.)
scenografia: Mc Ranin
coregrafia: Arcadie Rusu
asistență regie: Cătălina Baciu
instructor dans: Raluca Țiplic

În distribuție: Laura Vasiliu | Elisabeta Râmboi | Liviu Cheloiu | Corneliu Jipa | Liviu Pintileasa | Cosmina Lirca | Virgil Aioanei | Ștefan Ruxanda | Vlad Ianuș | Delia Lazăr | Dan Clucinschi | Mircea Silaghi | Cătălin Mareș

„A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare este o comedie spumoasă regizată magistral de prima femeie-regizor a Royal Theatre Company din Anglia, Di Trevis. Muzica originală a celebrului compozitor britanic Dominic Muldowney și performanța actoricească vin să întregească acest demers spectacular de excepție!

Din „A douăsprezecea noapte” nu lipsesc intrigile amoroase și „bufonii” care le întrețin. În urma tuturor „întortocherilor” de situație, sortiții rămân împreună, ca în orice poveste cu final fericit. Dar până acolo e o cale lungă și foarte amuzantă, cu deghizări, lamentări și reinventări.

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
💻 E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
🎭 Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43
🔓 Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

sursa: www.tonybulandra.ro

2

3

 

 

1

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

Di Trevis

Si-a început cariera în teatru ca actriță, timp de opt ani. A realizat apoi că menirea ei era să rămână în teatru, însă nu ca actriță, ci ca regizor. Astfel, începând să regizeze din anul 1981, a devenit prima femeie care a condus una din companiile Royal National Theatre din Londra, într-o epocă în care se credea că regia nu este o „meserie pentru femei”. Cu toate acestea, între 1986 și 1993, ea a montat pentru  Royal National Theatre spectacolele The Mother și The Resistible Rise of Arturo Ui de Bertold Brecht, The School of Wives (după Școala Nevestelor de Moliére), Yerma de Federico Garcia Llorca, Inadmissible Evidence de John Osborne și Happy Birthday Brecht.

În anul 2000, Di Trevis a lucrat împreună cu Harold Pinter la montarea scenariului său bazat pe În Căutarea Timpului Pierdut de Marcel Proust, spectacol care a câștigat premiul Olivier în 2001.

În același timp, Di Trevis a lucrat și la Royal Shakespeare Company, unul din cele mai importante teatre din lume, montând piesele Happy End (comedie muzicală de Kurt Weill, Elisabeth Hauptmann și Bertold Brecht), Îmbânzirea Scorpiei și Mult Zgomot Pentru Nimic de William Shakespeare, The Revenger‘s Tragedy de Thomas Middleton și Elgar‘s Rondo de David Pownall.

Di Trevis este și regizor de operă. În anul 1991 a montat Gawain de Harrison Birtwistle la Royal Opera House, urmând montările Văduva Veselă de Franz Lehár la Scottish Opera și The Voluptuous Tango de Dominic Muldowney la Almeida Theatre. De asemenea, ea are o relație foarte strânsă cu teatrul din Statele Unite ale Americii, unde a montat și a predat la New York, Los Angeles, Chicago și Pittsburgh. Unele dintre producțiile sale din SUA sunt Cum vă place de William Shakespeare, The Duchess of Malfide John Webster și Le Grand Meaulnes după Alain-Fournier.

Atelierele internaționale ale lui Di Trevis sunt printre cele mai apreciate din lume în domeniul teatral. A organizat astfel de ateliere în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, Austria și Cuba. Gary Oldman, Kenneth Branagh și Rupert Everett sunt unii dintre studenții ei.12-a

12-b

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex