Published On: lun, nov. 5th, 2018

Dragnea exclude PSD din PSD

 Cele mai puternice voci din PSD, Neacșu și Țuțuianu, secretar general și vicepreședinte PSD au fost excluse astăzi din partid. Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea cu 53 de voturi “pentru” şi 9 “împotrivă”. 

S-a terminat o etapă neagră condusă de infiltrații Dragnea PD, Vâlcov PDL, Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu PRM. Un episod malefic în care moare acel PSD toxic al lui Dragnea și renaște cel de ”rit nou”, avându-i ca lideri pe Neacșu și Țuțuianu, flancați de Stănescu, Firea & Co. (Cristi Iordache)

”Este o greșeală majoră și cred că decizia de astăzi nu face decât să arate că în PSD este sancționat delictul de opinie. (…) Vreau să vă spun că nu mi-am propus niciodată să ascund anumite lucruri care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Acest vot nu înseamnă că cei care au pierdut nu au avut dreptate, rămâne ca timpul să decidă dacă am avut dreptate”, a spus Țuțuianu la finalul ședinței CEX în care s-a decis excluderea sa din partid și a secretarului general Marian Neacșu.
El a mai spus că, ironic, decizia vine la fix 20 de ani de la înscrierea sa în PSD.
Țuțuianu a mai precizat că se va consulta cu colegii din organizația Dâmbovița pentru a vedea ce rămâne de făcut în privința contestării deciziei CEX.

“Sunt căile statutare – Comisia de etică, Congres şi căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmboviţa şi voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare – a vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacşu nu am sprijinit acţiuni împotriva partidului”, a mai spus Țuțuianu.

Marian Neacşu: “Nu a fost vorba de explicaţii sau un dialog corect, au fost nişte acuzaţii aiuritoare, fără nicio logică.”

Paul Stănescu: “Cred că PSD a făcut o greşeală, poate cea mai mare, prin excluderea a doi dintre cei mai vechi şi devotaţi colegi ai mei. Sunt alături de ei şi nu am nicio problemă dacă voi fi şi eu remaniat din Guvern.”

O parte dintre liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie avută la Parlament, duminică seara, cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în Comitetul Executiv (CEx) de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Contestatarii lui Dragnea i-au transmis liderului PSD că îşi dau demisia în bloc, dacă vreunul dintre ei este propus pentru excluderea din partid. Iar asta ar însemna că Liviu Dragnea ar putea rămâne fără majoritate în Parlament.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It