Published On: mie, iun. 25th, 2014

Drapelul a fost coborat la Targoviste

In data de 26 iunie va fi sarbatorita Ziua Drapelului National. Ca in fiecare an, evenimentul va fi marcat si la Targoviste, in Piata Tricolorului, prin onoruri militare, incepand cu orele 09:30.

Traditia spune ca drapelul trebuie coborat si dus la cea mai apropiata biserica, inainte cu o zi de a fi sfintit. Acest lucru s-a intamplat si la Targoviste. Miercuri seara, Comandantul Garnizoanei a coborat drapelul din fata Prefecturii si l-a dus la Mitropolie, unde va fi sfintit joi dimineata, in cadrul unui serviciu religios special.

Apoi va fi ridicat in Piata Tricolorului, unde va avea loc si o ceremonie oficiala, urmata de o defilare a trupelor.

“Acest serviciu de coborare a drapelului este solicitat de autoritatile locale, in cazul nostru de catre Institutia Prefectului.

Programul are doua secvente. Una scurta, in aceasta seara, in care se va cobori drapelul, iar Comandantul Garzii il va prelua si il va duce la Mitropolie. Secventa a doua va avea loc maine de dimineata prin sfintirea drapelului. Apoi va fi adus in alai pana in Piata Tricolorului unde vor avea loc servicii religioase si militare specifice. 

Pentru fiecare roman in parte, drapelul trebuie sa reprezinte unul dintre cele mai dragi simboluri! Sub drapel, romanii au luptat, sub tricolor, armata s-a instruit. De aceea este cel mai important simbol al romanilor.” a spus Comandantul Garnizoanei Targoviste, Antonie Nicolae.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It