Published On: mar, iul. 17th, 2018

Drumul Judeţean 592 D, Hitiaş –Bacova, a văzut pentru prima dată asfaltul

Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea DJ 592 D,  care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova.  Astfel, recent a fost definitivată lucrarea de investiții „Modernizare conexiuni rutiere prin Îmbrăcăminți Bituminoase Ușoare pe DJ 592 D Hitiaş –Bacova, L=8,458 km”.

„Astăzi suntem la inaugurarea unui drum judeţean ce l-am preluat de la stadiul de drum comunal (pământ şi piatră), care a văzut pentru prima dată asfaltul, un drum de 8,5 km, şi o valoare a proiectului de 8 milioane 500 mii lei. E un drum important pentru că leagă comuna Racoviţa –Hitiaş, de drumul Timişoara-Buziaş, la Bacova, scurtând mult accesul spre autostradă prin Topolovăţ” a ţinut să precizeze preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista.

În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare, s-a corectat traseul drumului existent,  care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi.

Colectarea în lungul drumului a apelor pluviale se face prin intermediul șanțurilor de pământ existente, care au fost reprofilate, iar asigurarea continuității acestora s-a făcut prin podețele existente și proiectate.

Au fost executate şi lucrări necesare pentru asigurarea accesului la proprietăţi şi la terenurile agricole, dar și lucrări la  intersecţiile cu drumurile laterale şi podeţele aferente. În vederea reglementării circulației și conferirii siguranței în trafic, pe acest tronson al DJ 592D s-au executat lucrările pentru semnalizarea rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor cu vopsea pe partea carosabilă.

Valoarea lucrărilor decontate este de 8.697.359,10 lei (inclusiv TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. Modernizarea drumului a fost realizată în 6 luni și 24 de zile, înainte de termenul stabilit în contract (care era de 8 luni).

Este un drum foarte bun pentru comuna noastră fiindcă face legătura între Hitiaş-Bacova, ajungând la drumul judeţean, la Bacova, iar la Topolovăţul Mare la autostradă, acest drum chiar dacă este târziu asfaltat, este un lucru binevenit. Până acum am avut parte de un drum impracticabil pe ploi şi zăpadă, acum toţi locuitorii comunei de peste 3500 locuitori sunt foarte mulţumiţi, şi nu numai ei. Este un drum major pentru noi”, a spus primarul comunei Racoviţa, Nanu Ion.

De asemenea  Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, pentru decontarea banilor care au fost investiți, din bugetul propriu, în modernizarea acestui drum

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex


YouTube Oficial Media

Pin It