Published On: mie, iul. 11th, 2018

„Drumul Soarelui” asfaltată cu fonduri de la C J Timiş

Astăzi s-a tăiat panglica între două margini de pod, la un drum  ce leagă Ivanda de Iohanisfeld (Ionel), ce a fost asfaltat, pe o lungime de 6,7 kilometri, cu fonduri de la Consiliul Județean Timiș – aproximativ 8 milioane lei cu tot cu TVA. Panglica s-a tăiat de către  preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, constructor şi de către primarii celor două localităţi timişene , care se arată foarte mulţumiţi de cum s-a realizat lucrarea, înainte fiind un drum de pământ , şi doar o mică porţiune pietruită, în prezenţa mass mediei şi a constructorilor.

La construcţia  noului drum s-a băgat multă umplutură pentru ridicarea şi nivelarea lui, drumul tăind în două un lan de floarea soarelui, drumul fiind cunoscut şi ca “ Drumul Soarelui”.

Construcţia noului drum s-a realizat în mai puţin de 12 luni cât era prevăzut în contract, adică în doar opt luni, primind din partea constructorului o garanţie de  4 ani, şi a fost fiinanţat din bugetul CJT.

Noul drum asfaltat a cuprins în lucrările executate de constructor : lucrări de terasamente și structură rutieră, construcţii de noi poduri, șanțuri de pământ, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră , cu toate că mai există curbe destul de periculoase, unele la aproape 90 grade, ce nu sunt semnalizate,  indicatoare kilometrice şi alte  indicatoare de circulaţie.

Reprezentanții administrației județene   încearcă recupera suma investită în acest proiect, printr-o finanțare europeană. Reprezentanții CJ Timiș , având de gând să depună   pe Programul Operațional Regional,  proiecte de infrastructură rutieră care, deși au fost finalizate ca și execuție, la acestea nu s-a realizat recepția finală.

Drumul nou construit este o mare reuşită, mai ales că faţă de vechiul traseu, se reduce foarte mult distanţa între Ionel şi Timişoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex