Published On: joi, iul. 12th, 2018

Echipamente de imagistică noi la Secţia de Radiologie a SCJUPB Timişoara

Astăzi Secţia de radiologie a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” , a fost dotată cu un computer tomograf, un RMN și un modern sistem PAX, toate acestea  prin proiectul de finanțare cu Banca Mondială.

La inaugurarea echipamentului medical au participat managerul SCJUPBT, Prof. Dr. Marius Craina, Prof. Dr Florin Bârsășteanu, șeful secției de Radiologie,  Președintele Consiliului Județean Timiș. Călin Dobra și Prof. Dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătății în perioada în care a luat naștere proiectul cu dotarea cu echipamente de imagistică a celui mai mare spital din vestul țării.

„A fost achiziționată aparatură performantă pentru spitale județene la un preț corect. Am încercat să nu facem rabat de la calitate, să nu sărim calul în ceea ce privește echipamentele care se achiziționează. Mai sunt proiecte pregătite pentru pacienții Spitalului Județean Timișoara. Există în plan unul dintre centrele de arși, eu am lăsat toată partea de documentație”, a spus fostul ministru actual parlamentar Florian Bodog.

Prof.dr. Florin Bârsășteanu, șeful secției de Radiologie a SCJUPBT a spus că era nevoie de o asemenea modernizare, şi că medicina are nevoie de înoiri periodice pentru a se putea face medicină de performantă , de aceea e nevoie de echipamente cât mai noi. “De pildă Franța, unde la fiecare cinci ani aparatele de imagistică sunt schimbate cu altele mai noi. La noi, ele funcționează aproape continuu de mai mult de 15 ani.”

A intervenit şi doctor Marius Craina, managerul spitalului, care a spus că, vechiul tomograf s-a defectase aproape de tot, şi asta chiar în ziua inaugurării, când s-a ars piesa cea mai importantă, care este foarte greu de înlocuit.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a dat asigurări că la nivel județean se vor face în continuare eforturi cu preponderență pentru dotarea unităților medicale.
Computerul Tomograf a costat 120.000 euro plus TVA-ul aferent , RMN-ul 600.000 euro plus TVA, iar PAX -ul în jur de 30.000 de euro.

De 16 ani, secţia de radiologie nu a mai primit aparatură medicală, atunci  s-au achiziționat zece unități de rezonanță magnetică, de 1 Tesla, câmp mai mi.

Dr. Florin Bârsăşteanu a spus că ar mai fi nevoie de o unitate de rezonanță magnetică, ca să se poată crește adresabilitatea pentru toate secțiile, fiindcă cel mai important este pacientul critic, de urgență.

„Noul echipament maximizează precizia diagnosticului. Aparatul de la Timișoara este unul dintre primele achiziționate din lotul de 24 cumpărate de Ministerul Sănătății cu bani de la Banca Mondială”, spune dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex