Published On: mar, apr. 23rd, 2019

Emoţii până la votarea bugetului judeţului Timiş

Ne aflăm la sfârşitul lunii Aprilie şi Judeţul Timiş abia acum a reuşit să îşi înjghebe bugetul. PSD-ul a dus ţara la sapă de cauciuc. Dai cu ea în pământ , îţi sarte în cap şi tot nu te trezeşti.

Urmează aprobarea de către consilierii judeţeni în şedinţa de joi, şi cu toate că a trecut pe la comisii, mai există câteva emoţii.

Anul acesta pare a fi un an darnic, preconizându-se a se cheltuii 770 milioane de lei, care se vor împărţii cam în felul următor: 370 de milioane de lei vor fi necesare pentru ”funcționare” și 267 milioane de lei vor merge la ”dezvoltare”.

Dintre aceştia, Educația, va primi 12 milioane de lei, Spitalul Județean , 5 milioane de lei, iar  Drumurile județene, 26 de milioane de lei.

La Cultură vor fi alocați 35 de milioane de lei, iar Sportul, 3,2 milioane de lei.
Cei mai mulţi bani vor merge spre Asistența Socială și Protecția Copilului , nici mai mult , nici mai puţin decât 145 de milioane de lei. Asta a fost la funcţionare, iar dezvoltarea ar putea cunoaşte o creştere de 46 milioane lei, prioritatea aici o va avea sectorul Sănătate, unde principala investiție ce va demara este viitoarea maternitate ce se va ridica în colaborare cu partenerii din Ungaria.

Sectorul Social va continua măsura de restructurare a caselor de copii și axare pe locuințe  familiale cu un număr de 12 – 16 beneficiari, pentru a se obține o mai bună integrare a lor în societate.

Pentru modernizarea și dotarea Spitalului Județean, spre acesta vor merge din bugetul propriu al CJT-ului, 11,5 milioane de lei, nici pompierii nu sunt uitaţi, astfel că spre ISU, vor merge circa 3 milioane de lei pentru echipamente şi autospeciale, unele necesare pentru Cărpiniş şi Făget. Tot spre ei vor merge şi bani europeni, în urma unei colaborări cu vecinii unguri.

În mai multe oraşe ale judeţului se vor demara lucrări de construire a unor bazine de înot, déjà la cel de la Jimbolia lucrările sunt în fază avansată.

De asemenea la Giroc vor fi construite 88 de locuințe pentru cadre militare şi personal medical.

Vor intra în modernizare 14 parcări de pe drumurile judeţene, se are în vedere şi extinderea deponeului de la Ghizela, dar şi punerea la punct a aeroportului de la Cioca, dar şi trecerea la 4 benzi a drumului Timişoara Sânandrei.

Mai sunt câteva ore şi nu prea multe zile de emoţii până la votarea bugetului, şi aprobarea lui pe sumele respective sau se va mai tăia câte puţin din fiecare sau doar din unele.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It