27/02/2020

Clubul de Presă Valea Jiului și reprezentanța Comisiei Europene de la Timișoara au organizat în Valea Jiului două evenimente de amploare care au marcat sărbătorirea Zilei Europei, în cadrul proiectului intitulat ” „EU ȘI UE”. 

Prima etapă a proiectului s-a derulat în municipiul Lupeni, la Palatul Cultural, acolo unde participanții au putut afla informații noi despre proiectele care se derulează în prezent la  nivel european. Au participat primarul Lucian Resmeriță, consilieri județeni și locali, directori de instituții, beneficiari ai proiectelor europene, interesul crescut asupra subiectului, a umplut sala de spectacole , la refuz.

 

    

La evenimentul de la Lupeni a participat în calitate  de invitat și partener în proiect,  Agenția de Dezvoltare Economică și Socială a județului Hunedoara, aflată sub tutela Consiliului Județean, care, în foaier  au organizat un stand de prezentare cu obiectivele turistice  principale ale județului Hunedoara, doritorilor fiindu-le oferite materiale promoționale, cele mai apreciate fiind broșurile cu ” kosoni” , dar și alte materiale din care, se pot obține informații utile pentru viitoare vacanțe sau vizite în județul binecuvântat de Dumnezeu.

  

După introducerile făcute de organizatori, Maria Ciorbă, reprezentantul ”I Europe ” a ținut să spună celor prezenți că: ” România trece într-o nouă etapă și trebuie să face tot ceea e ne stă în putință de a avea europarlamentari activi, care să atragă fondurile europene și acest lucru deprinde de votul din 26 mai  a.c.”

Școala Gimnazială nr. 3 în calitate de partener local, prin elevii săi talentați și cadrele didactice destoinice au prezentat în teatrul- forum adaptat după ” Domnul Goe”  și pus în scenă de profesorul și cunoscrutul dramaturg Gheorghe Truță, în care elevii spectatori prezenți în sală au putut afla despre drepturile  îndatoririle de cetățean european. Cei patru actori au fost aplaudați la scenă deschisă   iar micii preșcolari ai dnei prof. Simona Chiroșca au prezentat ” imnul U.E ” într-o abordare nouă, non conformistă.

Felicitări pentru întregul eveniment cadrelor didactice și elevilor implicați în eveniment,  directorul Victor Mălăgeanu fiind cel care a coodonat tot scenariu, care s-a dovedit a fi un succes

Au mai urcat pe scenă reprezentatul Școlii Gimnaziale nr. 2 , Adrian Mircea care a prezentat  succint activitățile  care se  derulează pe proiectele ERASMUS +.

  

Evenimentul dedicat Zilei Europeei a continuat la Universitatea din Petroșani unde a fost inaugurat un punct de lucru de informare europeană.  Îmbrăcați în straie momârlănești elevii Asociației Lirica condusă de Tibi și Jana Coconeț au oferit un adevărat recital artistic,  care a fost aplaudat la scenă deschisă de toși cei prezenți. Au luat cuvântul liderul studenților din universitate, cadre didactice implicate în proiecte europene, alți invitați precum și membrii Clubului de Presă Valea Jiului. Întreg evenimentul dedicat Zilei Europei în Valea Jiului  s-a bucurat de succes.

     

      

          

   

”Dorim să  mulțumim  colegilor de la Timișoara că au fost alături de noi, primăriei municipiului Lupeni, Școlii Gimnaziale nr 3 Lupeni,Asociației DA COPIILOR din Uricani pentru frumoasele lucrări aduse și expuse în foaierul Palatulu Cultural, Consilului Județean Hunedoara, agenției, partenerilor de la Asociația Lirica și sponsorului principal Diacom Prest Com SRL.  Mă bucur că am înscris un nou succes în activitatea clubului nostru” se arată în comunicatul CLUBULUI DE PRESĂ.

” Am avut parte de un eveniment extraordinar, de impact, educațiv, relevant și plin de energie. Voi sunteți EUROPA” „ au concluzionat reprezentanții  I EUROPE DIRECT – Timișoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments