Dum. feb. 23rd, 2020

Evenimentul derulat la Lupeni de CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI  a fost unul strategic

Școala Gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni a găzduit zilele,  trecute un semninar de informare pe ERASMUS + , proiect care este finanțat din fonduri europene. În cadrul evenimentului organizat de echipa de le Europe Direct Timișoara, CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI și școala organizatoare, au participat directori de instituții de învățământ, consilierii educativi, cadre didactice implicate în proiecte ERASMUS.

Întâlnirea a fost interactivă, sau prezentat și  proiecte de succes,  cum ar fi cele de la Liceul Retezat din Uricani Structura Școala Gimnazială nr. 2, de la Școala Europeană I.G. Duca din Petroșani, Liceul Mihai Eminescu din Petroșani, etc. ”Primul eveniment derulat de centrul nostru în județul Hunedoara este și unul strategic, întrucât a reunit aproape 70 de cadre didactice de la 15 instituții de învățământ din zona Văii Jiului: Lupeni, Vulcan, Petroșani. Interesul pentru accesarea fondurilor pentru educație prin programul Erasmus+ al UE este mare și sperăm ca acest prim seminar de informare va aduce în curând roade. Noutățile au adus zâmbete pe fețele participanților, întrucât una dintre prioritățile naționale ale programului în 2019 este creșterea calității în educația preșcolară.

Partenerii evenimentului au fost  Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni și CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI.

Mulțumiri speciale doamnei Angella Dumitrașcu, coordonatorul local al evenimentului și gazdelor noastre, dl. Victor Malageanu, director și dna Melania Nan , dir adj. – Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni. Am descoperit în Valea Jiului multă deschidere, multă frumusețe și colaboratori de nădejde, care visează departe. Dacă primul eveniment a reunit aproape 70 de cadre didactice din 15 unitati de învățământ din mai multe localități, pentru 2019 ne dorim un eveniment mare, cu peste 300 de elevi, la Palatul Cultural “Minerul” din Lupeni.  A fost primul eveniment din județul Hunedoara pe care l-am organizat ca Europe Direct, dar StudentPlus Timisoara are o legatură de suflet cu aceste locuri ce a început iîn urma cu peste 20 de ani… sute și sute de tineri – studenți, familii tinere, profesioniști – au participat la taberele de vară și de schi pe care le-am organizat la Cheile Buții, Pasul Vâlcan etc, împreună cu prietenii tinereții noastre și cu partenerii din USA  ” a ținut să transmită coordonatorul –consilier Maria Ciorba,  din partea Centrului de Informare Europe Direct- Timișoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments