Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

EVITAŢI CRITICA – folosiţi doar cuvinte pozitive

oma-bigMulți n-au învățat încă să-și stăpânească gândurile și sentimentele; în timpul conversațiilor își dau frâu liber si povestesc te miri ce despre unii , despre altii. Ei bine, să știti că acesta este un lucru foarte grav, căci dacă ați calomniat pe cineva, dacă i-ați știrbit prestigiul sau onoarea, pot apărea evenimente supărătoare pentru el, pentru evoluția lui și Cerul vă va condamna.

Bineînţeles, cineva ar putea spune: “Dar eu n-am crezut, cu adevărat, în cuvintele rele pe care le-am spus despre el”. Da, este posibil, dar trebuie să știti că Spiritele răuvoitoare preiau aceste cuvinte negative pe care, mai devreme sau mai târziu, le aduc la îndeplinire. Cuvintele noastre sunt suporturi materiale pe care noi le furnizăm lor și de care ele se servesc pentru a-și aduce la îndeplinire scopurile negative. Nu avem ce să le reprosăm; noi suntem aceia care nu avem voie să le creem condiții pentru a putea face rău.

Deci, fiți vigilenți: în clipa în care vă dați seama că ați mers prea departe cu critica sau cu acuzațiile aduse cuiva, căutați imediat alte cuvinte, alte gânduri, alte forțe care să repare stricăciunile.Doar cu această condiție Legea vă va găsi corect.

În general, este mult mai bine să nu încheiați niciodată o conversație cu cuvinte negative. Chiar atunci când sunteți obligat să faceți o critică corectă cuiva, trebuie să vă străduiți să o încheiați cu aprecieri pozitive. Există întotdeauna și ceva pozitiv în orice ființă, așa că găsiți-i măcar o singură calitate, mentionați-o și opriti-vă aici. Un criteriu foarte bun pentru a te cunoaște și pentru a ști unde te afli, este acela de a-ți analiza propiile cuvinte.

Vorbiți fără rost? Faceți aprecieri ipocrite, lingușiți persoanele cu care vă întâlniți?Ceea ce povestiți este dezlânat, excesiv, interesant? Obișnuiți să-i bârfiți pe ceilalți?… După ce v-ați analizat, urmăriți-vă. Înainte de a vorbi, întrebați-vă de ce vreți defapt să deschideți gura: pentru a face un bine, pentru a lumina pe cineva, a-l elibera, a-l vindeca, sau pentru a-l sărăci, a vă socoti cu el, a-l umili, pentru a vă satisface astfel tendințele naturii voastre inferioare? În acest caz este mai bine să tăceți. Și, în general, cu cât vorbiti mai puțin, cu atât este mai bine.

Cuvintele sunt acelea care, de cele mai multe ori, mențin ființa în sferele inferioare ale evoluției.Deci, în viitor fiți mai atenți. Indiferent pe cine întâlniți, încercați să vorbiți numai despre lucruri utile, constructive, astfel încât plecând acasă, fiecare să gândească despre celălalt: ”Ah! Fie binecuvântați acești oameni pentru toate vorbele lor pline de încurajare, care m-au făcut să văd mai clar lucrurile și să doresc să rămân întotdeauna pe drumul Luminii!”

Limba nu le-a fost dată oamenilor pentru a-i slăbi sau a-i anihila pe ceilalți. Rolul ei este de a-l ridica pe cel căzut, de a-l lumina pe cel aflat în întuneric. De a le arăta drumul celor rătăciți. Limba le-a fost dată oamenilor numai pentru a binecuvânta, a mulțumi, a se uni în înțelepciune, dreptate și iubire. Cei care neglijează valoarea acestei bogății pe care o au, o vor pierde într-o zi, în acestă viață,sau în alta.

OMRAAM AIVANHOV- AstroDeva.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share