OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: Dum, nov. 18th, 2018

Expoziție de chimonouri, în deschiderea cursurilor de limba japoneză de la UPT

După succesul peste așteptări al cursurilor de limba japoneză susținute la Biblioteca Centrală a UPT în primăvara acestui an de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, Universitatea Politehnica Timișoara continuă inițiativa.

Astfel, în perioada 15 noiembrie – 6 decembrie 2018, Biblioteca UPT organizează o nouă sesiune de cursuri de limba japoneză, predate de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA. Și de acestă dată, interesul pentru cursurile de limba japoneză au stârnit un interes ridicat în rândul timișorenilor. Circa 150 de persoane s-au înscris la cele două grupe (începători și avansați).

Cei interesați de limba și cultura japoneză au avut parte, în deschiderea cursurilor, și de o surpriză: o expoziție de chimonouri tradiționale japoneze din colecția personală a doamnei Camelia Nakagawara, cea care susține și cursurile. O parte din piesele colecției, care cuprinde peste 100 de piese, au fost expuse în holul Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, acestea fiind foarte valoroase, atât prin faptul că sunt unicate, cât și prin vechime (există și unele din anul 1800) sau materialele folosite (țesut cu fir de aur). Cei prezenți la eveniment au putut afla că acestea se îmbracă în funcție de anotimp, iar după imprimeul de pe chimono, ele sunt îmbrăcate la evenimente importante, com sunt căsătoria, ceremoniile funerare sau trecerea la adolescență.

„Cultura japoneză reprezintă foarte mult respectul pentru existență. Japonezii selectează frumusețea din natură, așa cum o văd ei, trecută prin filtrul cultural. Chimonoul reprezintă o tehnică, o multiplicitate de tehnologii. Și din această cauză este foarte adecvată această expoziție care se alătura evenimentelor din cadrul Zilelor Politehnicii”, a spus autoarea expoziției, Camelia Nakagawara.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It