Published On: sâm, apr. 16th, 2016

FC Brașov – Chindia 3-2. Jalnici și patetici într-un meci televizat!

IMG_6130 (1)

Foto: Dan-Alioșa Ulici

Duelul de sub Tâmpa a fost unul important în economia ierarhiei din play-off. Și asta pentru că echipa fanion a județului Dâmbovița se află în ecuația promovării în prima ligă. Chindia a venit la Brașov fără a pune pe gazon jucătorul ce poartă tricoul cu numărul 10, Georgian Honciu, o schimbare de ultim moment. Honciu, dat inițial ca titular, a fost înlocuit cu B. Vasile. Brașovul este o echipă măcinată de serioase probleme financiare. În schimb, dâmbovițenii lui Croitoru și Ghergu se lefăie pe bani publici, cu tot felul de cazări la hoteluri de 5 stele, gen Ramada. Pe teren însă, Chindia a reușit incredibila contraperformanță să se facă de râs atât în fața inimoasei galerii, a oamenilor de pe stadionul Tineretului, dar și a celor care au văzut meciul la TV. Dacă în prima repriză, după reușita frumoasă a lui Cherchez, târgoviștenii au mai mișcat ceva, în cea de-a doua au fost jalnici și patetici. Și asta, să țineți cont, după ce tabela arăta un 2-1 pentru Chindia! Mai întâi, după 0-1,  a egalat pe final de prim mitan decarul gazdelor, B. Rusu, cu un șut sănătos la care pseudo-fotbalistul cu numărul 3, Bogdan Dinu, era din alt film. B. Vasile avea însă să readucă speranța în inimile suporterilor Chindiei. Era 1-2 (min.58)

Și de atunci, a început dezastrul. Golul egalizator? O comedie. O parodie, un cadou legat cu fundiță roz… Întreaga apărare gafează și… nestingherit, ex-rapidistul Coman a îndeplinit o simplă formalitate. De atunci, din minutul 70, când scorul a devenit 2-2,  ca să nu spun că practic gazdele au reacționat foarte bine de fiecare dată când Chindia a preluat conducerea pe tabelă, a fost o singură echipă pe teren. E vorba de FC Brașov, formată din fotbaliști cu experiență și cu meciuri în Liga 1, dar, atenție… neplătiți. Vătavu a jucat superb, chiar dacă a greșit la golul de 2-2,  a ținut practic pe Chindia departe de o umilință. La fel și Mieilă, un portar fără statură, dar cu reflexe. Restul? Slabi, patetici, chiar jalnici. Păi dacă a ajuns Pătru la vârsta lui să forțeze o centrare în fața porții pe final de meci ce să mai zicem? Rusu a mai reușit o execuție frumoasă în min.72 și a stabilit scorul final, 3-2 pentru FC Brașov.

Cherchez a fost la Brașov fotbalistul de 35 de minute, căci în restul timpului s-a plimbat pe teren. Popa a încercat, dar de această dată, a avut o zi proastă. Liviu Mihai a jucat iar pe un post care nu e de el și care îl solicită peste măsura posibilităților lui ca jucător. B. Vasile a marcat, dar doar atât. Neniță irelevant. Martac, total depășit de meci. Crinel Stoica, juniorul Chindiei, departe de așteptări. BOGDAN DINU NU ARE CE CĂUTA TITULAR ÎN ACEASTĂ ECHIPĂ! Nici la Aninoasa sau Titu nu îl văd titular. Un număr 3 pe care masa presei, formată în mare parte din jurnaliștii brașoveni, l-a poreclit “Bendeac”… un supranume ce reflectă evoluția lui de cascadorii râsului!  Pătru slab și el, dar oricum are o vârstă și măcar are o scuză.

Nicu Croitoru, același antrenor modest. Cu o primă schimbare pe care a înțeles-o doar el. Voinea în locul lui B. Vasile, făcută foarte târziu (min.78). Căci despre celelate două schimbări, acestea nu au mai contat. Valoarea lui rămâne de Titu sau Nucet, unde a antrenat. La Târgoviște, altele sunt cerințele de la Mister, căci doar e echipa fanion a județului, unde au jucat o serie de fotbaliști mari ai țării, în frunte cu inegalabilul Nicolae Dobrin. Dar asta este, ce să facem? Dacă nu prea interesează pe aproape nimeni soarta Chindiei? Doar niște băieți minunați din galerie și alți vreo câțiva suporteri adevărați au suferit după rușinea de la Brașov. Restul? Probabil că vor spune că echipa a jucat bine, atât s-a putut, suntem în grafic, obiectiv locurile 1-6 îndeplinit. Nu e adevărat. Dacă se ratează promovarea, mă gândesc cu groază ce va fi la anul, când știți bine cum va arăta Liga a 2-a.

Președintele Marcel Ghergu este și el modest. Clubul nu are o organigramă, nu are imagine. Imaginea la Chindia lipsește de ani buni, chiar dacă, în acest campionat au fost câteva încercări timide pe Facebook si pe internet. Ghergu e rudimentar ca președinte al Chindiei. Nu mai merge cu președintele fost fotbalist, bun la toate. În anul de grație 2016 trebuie să fie niște modificări serioase, pe care  mai toate echipele, chiar și în această lipsă de fonduri, le-au făcut. La Târgoviște, nu prea. Deși ajutor financiar din bani publici există! Și există și interes din partea autorităților, atenție, că nu a ajuns această echipă chiar așa, pe burta goală, pe locul secund și cu atâtea meciuri bune și frumoase jucate în campionat.

CE A ZIS MIRCEA REDNIC

La plecarea de la arena de sub Tâmpa, am dat peste antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic. “Puriul” era asaltat de fanii gazdelor, pentru poze. Rednic, care a urmărit partida,  a oferit însă scurte declarații în exclusivitate pentru site-ul nostru înainte de a se urca în mașină și a pleca de la stadion. “Chindia e o echipă bine așezată în teren. Rezultatul este echitabil. Pentru ei, jucătorii Chindiei, am venit la acest meci. De cine mi-a plăcut? Vă spun la meciul cu UTA, căci vin și atunci la acea partidă”!

FC Brașov – Chindia Târgoviște 3-2 (1-1)

Au marcat: B.Rusu (min. 42, 72), Coman (min.70)/ Cherchez (min. 30), B. Vasile (min.58)

FC Braşov: 93.Fl. Iacob – 20.Vagner, 4. M. Marin, 14. Puţanu, 22. Negotei – 27. I. Manole (86-  97. Alupoaie), 8. S. Pană, 7. A. Coman, 18. Andor – 10. B. Rusu (90-  15. D. Ene), 29. M. Buga (65 57- V. Munteanu). Antrenor: Adrian Szabo.
Chindia: 12. Meilă – 18. Pătru, 3. B. Dinu, 5. Vătavu, 2. Martac – 17. Neniţă (83- 9.  Nisipeanu), 80. B. Vasile (78- 20.  Voinea),8.  L. Mihai, 16. C. Stoica – 14. D. Popa (81- 11. Neguţ), 13. Cherchez. Antrenor: Nicolae Croitoru.

URMĂRIȚI MAI JOS, ÎN SECȚIUNEA VIDEO, REZUMATUL PARTIDEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste