Festivalul Babel- Japonia ne-a întâmpinat cu ”Bună seara”

Aseară de la ora 22.00 în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște a avut loc spectacolul ”1969: Odisee spațială? Ciudățenie!” în regia Yu Murai, KPR Theatre din Japonia.

Sala a fost neîncăpătoare pentru a patra zi de festival Babel. Japonezii ne-au arătat un alt fel de teatru, unul în care mișcarea și repetiția au fost elemente cheie. Aflați pentru prima dată în România, trupa a declarat că cel mai important lucru pentru ei în mesajul pe care îl au către public este impactul limbajului. Și cum anul acesta tema festivalului a fost GESTUL, artiștii s-au potrivit de minune în peisajul Babel.

Regia îi aparține lui YU Murai care a spus în prezentarea spectacolului, că ”în domeniul artelor, teatrul reprezintă spectacolul corpurilor”. Publicul acestui spectacol va trăi o expansiune a acestui univers văzând cum corpurile actorilor se descompun printr-o repetiție de reprimare și eliberare, precum lumina unei stele ce s-a stins ajunge la noi milioane de ani lumină mai târziu, a mai explicat regizorul.

Cunoscut pentru spectacolele sale foarte energetice, suprarealiste și evocative, Kaimaku Pennant Race, artist al trupei, a spus că această producție este special concepută pentru un public străin.

Și dacă ați urmărit imaginile video sau ați fost în sală, ați înțeles că spectatorii au trăit aseară un alt gen de expresie vizuală, odată cu spectacolul invitaților din Japonia. Și mai mult de atât, invitații au fost rugați să arate unde este Sudul, în limba română, chiar dacă cel întrebat era un mexican, german, finlandez, coreean…:) Actorii reușind încă de la început să creeze o conexiune cu publicul român, prin expresiile folosite în limba noastră.

Cine nu-și dorește să fie întâmpinat de un japonez cu un ”Bună seara” și ”Mulțumesc”?!

Ni se poate întâmpla! Doar la Festivalul BABEL!

Ne vedem din nou și astăzi!

Varianta in ENGLEZA, AICI

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share