Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalul Florilor la Bela Ţrkva

Bela Ţrkva este situată la aproximativ o sută de kilometri de Timişoara. Acolo se găsesc mai multe lacuri, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara, care reprezintă o ofertă turistică unică în Voivodina. Lacurile au luat naștere cu ocazia sondării pietrișului, astfel că apa e verde, iar plajele sunt pline de nisip. Amatorii de scăldat pot face baie și în râurile Nera și Caraș, iar Canalul Dunăre – Tisa – Dunăre. În dunele de nisip se organizează vânătoare de animale sălbatice, la Deliblati, în timp ce pescuitul e permis pe malurile canalului și fluviului. Orașul Bela Ţrkva (Biserica Albă) a fost înființat de Florimund de Mercy, odată cu preluarea regiunii de către habsburgi, în anul 1717”.

 

Vecinii noştri sârbi au sărbătorit la sfârşitul săptămânii trecute „Festivalul florilor”, la care a fost invitată şi mass media din România

Evenimentul are o tradiţie de peste 150 de ani, el fiind promovat pentru al treilea an consecutiv de către Consulatul General al Serbiei de la Timişoara. Cea mai reuşită modalitate de promovare a acestui eveniment inedit s-a făcut prin intermediul grupului de majorete din localitate, una dintre cele mai bune din lume.

În primele două zile ale manifestării a avut loc şi o regată pe lacul din localitate. Carnavalul a cuprins şi un program de dansuri al etniilor, la care au participat atât dansatori români ca şi tineri din Zagreb, în calitate de oaspeţii ai carnavalului. În parcul orăşenesc au fost desemnaţi prinţul şi prinţesa carnavalului şi a fost aleasă o „miss” a carnavalului. În 28 iunie se va decide cine este cea mai frumoasă culegătoare de flori din acest an, va defila alaiul internaţional al carnavalului cu 15 care alegorice şi va avea loc un foc de artificii.  Carnavalul se va încheia la lacul oraşului, cu renumita ciorbă de peşte, la pregătirea căreia sunt invitaţi să participe toţi oaspeţii.

Oaspeţii au fost primiţi în apropierea lacului din parcul orăşenesc, urmat de un coktail festiv la biblioteca orăşenească şi vizita la Arhivele istorice ale oraşului, vizitarea muzeului încheindu-se cu un prânz de peste trei ore , pe vapor în croazieră pe Dunăre, cu ciorbă de burtă şi peşte prăjit.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share