Published On: lun, mai 14th, 2018

Festivalului coral internațional de muzică modernă și contemporană VOX MUNDI, la a III-a ediţie

Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Timișoarei organizează a treia ediție a Festivalului  coral internațional de muzică modernă și contemporană VOX MUNDI, în perioada 24-27 mai 2018. 

Ca invitat de onoare în acest an, Corul Național de Cameră ,,MADRIGAL- MARIN CONSTANTIN”, alături de alte formații corale de excepție din Polonia, Finlanda, Spania și România.

An de an ne străduim să aducem acest festival la un nivel mai înalt, spre a redescoperi dragostea față de cântul coral, dat fiind că,  astăzi mai mult ca oricând se impune reluarea activităților corale atât la biserică, cât și în alte medii ale  societății românești, întrucât, nu mai există acea solidaritate de altă dată, când la vechile șezători ale satului nostru se ascultau cântecele, doinele și poveștile preluate din generație în generație de către copii și nepoți, pe care le completau după imaginația și sensibilitatea lor, ca apoi să le spună mai departe cât mai frumos.

Aceste realități au contribuit în mare măsură la păstrarea limbii române și a ființei naționale, pentru ca acum să putem vorbi de  100 de ani de la Marea Unire.

PROGRAM

Joi, 24 Mai Camera de Comerț și Industrie, 10:00 Conferință de presă Workshop de jurnalism cultural cu Antoine Pecqueur, MEZZO TV CNA „Ion Vidu”, 18:00 Concert aniversar „Lebedele” – 50 de ani de existență, dintre care 30 de ani cu Prof.dr. Maria Gyuris la pupitrul dirijoral *** Vineri, 25 Mai Universitatea de Vest, 9:30, Întâlnire cu dirijorii Repertoriul coral contemporan în Polonia, Finlanda, Spania, România (scurtă prezentare a repertoriului pentru copii și tineret – 15 min./dirijor) Promovarea muzicii corale la Radio / TV în Franța Antoine Pecqueur, MEZZO TV CNA „Ion Vidu”, 18:00, Concerte Corul de copii „Cantanti” (Timișoara, Romania) – 8 min. Corul de copii „Ocarina” (Finland) – 30 min. Special guest: „Skowronki” Choir, Poland – 50/60 min. *** Sâmbătă, 26 Mai 10.00 – Vizită a centrului Timișoarei (Skowronki și Ocarina) 12.00, CNA „Ion Vidu” Concert „Orfeo Choir” (Valencia, Spain) 19.00, Teatrul Național – Gala VOX MUNDI „Corul de fete al CNA „Ion Vidu” – 8 min. „Ocarina Children Choir”, Finlanda – 8 min. „Skowronki Choir”, Polonia – 10 min. Special guests: Corul „Sound” – 35 min. Corul „Madrigal” – 45 min. (final de concert – Imnul Cantus Mundi, cu „Lebedele” și „Cantanti”) Zoli TOTH project („For the beauty of the Earth”, de John Rutter – final de gală – toate corurile împreună) *** Duminică, 27 Mai 10.00 Catedrala Mitropolitană – Sfânta Liturghie și concert / Corul „Sound” 12.00 Domul Catolic – Sfânta Liturghie și concert / „Skowronki” Choir, Poland

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos