Published On: Dum, iun. 17th, 2018

Festivitatea de premiere și câștigătorii Concursului Grădinile Internaționale ale Târgoviștei, ediția a II-a

Primăria și Consiliul Local Târgoviște, în parteneriat cu Teatrul Tony Bulandra, au organizat în perioada 15-17 iunie 2018 a doua ediție a Festivalului Concurs ”Grădinile Internaționale ale Târgoviștei”, festival inspirat din vechile Grădini ale Palatului Domnesc, care au fost amenajate pentru prima dată de voievodul Petru Cercel în anul 1584.

Astazi de la ora 14.00 festivalul s-a încheiat odată cu numărarea voturilor și festivitatea de premiere care a desemnat cea mai frumoasă dintre grădini. Anul acesta, ca și temă de inspirație pentru conceptul grădinilor a fost Centenarul Marii Unirii, motiv pentru care grădinile s-au transformat în pagini de istorie vie. România Mare, Tricolorul românesc și Harta Uniri sunt formele pe care participanții le-au dat spațiului pe care l-au amenajat.

Câștigătoare a fost echipa de tineri din Moldova, cu 105 voturi, care a dat viață României Mari, grădina care i-a făcut pe cei mai mulți dintre votanți să o aleagă și să o pună în fruntea festivalului de anul acesta. Am stat de vorbă cu participanții și ne-au spus că nu se așteptau să câștige, dar că sunt foarte bucuroși. Deși au petrecut doar două zile în Târgoviște au reușit să viziteze Curtea Domnească, câteva mânăstiri și pub-urile din oraș, numai bune pentru tinerețea lor. Premiul I a fost în valoare de 1000 de ron și le-a dat câștigătorilor motivație pentru a continua să planteze lucruri bune. 🙂

Locul II a fost ocupat de Niță Denisa, din Târgoviște cu 67 de voturi iar locul III cu 58 de voturi i-a revenit firmei Roram Jardin SRL, reprezentată de Anca Mihaela Stăncescu, din Dragomirești, județul Dâmbovița.

Doamna Gabriela Clipea, inspector specialitate la Biroul de Protejare al Patrimoniului Cultural și Dezvoltare Turistică ne-a declarat că a fost o ediție reușită și speră ca și următoarele festivaluri să adune atât meșteri în arta grădinăritului, dar și public susținător al proiectelor de promovare turistică, așa cum este și acesta.

Am vrut să promovăm în timpul concursului întreaga zonă turistică a municipiului Târgoviște și am distribuit materiale publicitare către oameni. Acestea conțin informații despre obiectivele turistice- Curtea Domnească, muzeele din oraș, dar și mânăstirile. Faptul că am depus cu toții efort și suflet, cred că ne-a adus și rezultate. M-au impresionat concurenții din Republica Moldova, pentru că sunt foarte tineri (21-23 de ani) și am avut senzația că sunt niște arhitecți. A fost o muncă de echipă fără de care lucrurile nu ar fi mers atât de bine și le mulțumesc tuturo celor implicați. Și mai vreau să vă mulțumesc vouă, Oficial Media, pentru gândurile frumoase, pentru susținerea pe care ne-o acordați la fiecare eveniment.” a mai precizat Gabriela Clipea.

Și noi îi felicităm pe organizatori și participanți. Sunt deja câștigători cu toții pentru că au ales să promoveze natura și să readucă în atenția tuturor, faptul că fără natură nu putem exista. Ne rămâne datoria să protejăm și să plantăm în continuare fapte și mai bune.

Pentru momentele pline de emoții vă lăsăm în compania imaginilor…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It