sâm. dec. 14th, 2019

Oficial Media

Stiri, evenimente, opinii, atitudine

Forța de muncă din Asia – soluție viabilă pentru criza muncitorilor de pe piaţa muncii

Dacă ajutoarele sociale îi ţine pe mulţi dintre tineri, dar nu numai la munca la negru, sau de ce nu, prin cârciumi şi terase, judeţul Timiş se vede nevoit să aducă mână de lucru din afara ţării. Locuri vacante sunt cu nemiluita, însă nu are cine să le ocupe.  Asta face ca timişul să se confrunte la ora actual cu un mare deficit al forţei de muncă, mai ales muncitori calificaţi,

Firma World Wide Work Company,care este  specializată în recrutarea de forță de muncă din Asia de Sud-Est, va asigura categorii de muncitori pe diverse domenii, printre care: construcţii (zidar, tencuitor, zugrav, instalator, sudor, dulgher, electrician, maistru, fierar betonist, lucrător în construcţii); hotelier şi ospitalitate (recepţioner, ospătar, personal curăţenie, menajeră, asistent medical, bucătar, cameristă); servicii (paznic, cosmetician, bonă, bucătar, şofer, mecanic); industrie / comerţ (muncitor calificat, semi-calificat, necalificat).

Cu această ocazie Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş împreună cu  Centrul Bilateral de Afaceri România-Vietnam a organizat un nou eveniment destinat sprijinirii companiilor din județul Timiș cu mână de lucru calificată.

În cele din urmă singura soluţie a rămas importul  de forță de muncă din Vietnam și Sri Lanka, iar firma World Wide Work Company urmează să se ocupe de  recrutarea şi selecţia personalului muncitor ce va urma să lucreze în judeţul Timiş.

Şi tot compania urmează să întocmească şi documentaţia necesară , dar şi obținerea avizului de muncă, precum şi alte formalități specifice care vizează aducerea în România a lucrătorilor din Vietnam și Sri Lanka.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments