mar. feb. 25th, 2020

Gala vinurilor a dat startul la VinVest

Aseară pe o ploaie torenţială, inima şi sufletul VINVEST-ului, Lucia Pârvu, a prezentat aproape toate soiurile de vin ce vor fi prezente peste o săptămână la Salonul VINVEST, ce va avea loc în perioada  19-21 aprilie la Centrul de Afaceri Timişoara.

Au fost aduse în primplan vinurile albe, roşii, roze, seci sau spumante, dar şi demiseci, dulci sau demidulci, pentru gusturile şi preferinţele fiecăruia.

În Salonul VINVEST vor fi prezenţi 20 de producători cu vinuri autohtone, iar în cele trei zile de salon, doritorii vor putea degusta peste 250  de vinuri, din aproximativ 10 soiuri aduse de fiecare producător.   Un bilet costă numai 25 lei,

în standuri vor fi prezente nu doar vinurile româneşti, ci vor putea fi degustate şi vinuri din Republica Moldova, Italia, Serbia şi Grecia.

„ Ne bucurăm foarte mult că putem transmite această informaţie, este o gală a vinurilor în care spunem calitate, care înseamnă o mare trudă în spatele acestor vinuri, înseamnă viţă de vie, cultură, vinificaţie, utilaje, păstrarea vinului, învechirea vinului sau consumul vinului.” a spus organizatorul acestui eveniment Lucia Pârvu.

În cadrul galei pe lângă un caşcaval afumat sau crud  mergea a se degusta un vin, din cei prezenţi în seara de joi au putut fi degustate cam 2-3 soiuri de la fiecare producător.

Vor fi prezente în cadrul salonului şi crame noi, din Drăgăşani, crama „Lacrimi de lună”, din comuna Măgureni, crama „Tandru”. Vor fi prezente şi vinurile ecologice ca noutate , dar şi şampania cu particole de aur de 24 carate, care vine tocmai din Italia. Vor exista şi multe poveşti, chiar şi povestea „Lacrimii de lună”, cu prinţi şi împăraţi, sau vinificaţia vinului când e lună plină.

La numai 25 de lei în cele trei zile pe lângă faptul că vor putea degusta 250 de feluri de vin, vor participa şi la o tombolă, de unde vor putea pleca acasă cu o sticlă, sau de ce nu cu un bax sau mai multe de vin, dar şi un weeken la o pensiune de 4 stele.

În salon este prezent şi turismul viticol din Grecia care vine cu vinuri de la Muntele Athos.

Patru crame vor fi prezente şi din Timiş, cu noutăţile din zona Buziaşului, de pe Dealul Dorului.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments