Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Garanţia FNGCIMM pentru creditele acordate de CEC Bank și Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation și care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicită o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia și de garanția FNGCIMM.

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferentă unei finanțări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci – Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanțarea necesară  de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediția din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienței de anul trecut. Garanțiile pentru creditele de prefinanțare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii români aflați în procesul de educare, le oferim ocazia de a-și achiziționa o mașină sau o locuință în condiții avantajoase, și îi susținem în demersul de a deveni antreprenori. La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaționale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiți să cooperăm cu partenerii noștri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor români care doresc să demareze o afacere”, a declarat Gheorghe LĂPĂDAT, Director General al FNGCIMM.

Pentru FNGCIMM, Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susținerii a 5.100 de antreprenori din întreaga țară, volumul garanțiilor acordate depășind 780 de milioane de lei. Instituția a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul șomerilor, absolvenților sau persoanelor defavorizate.

 ***

 Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share