07/08/2020

Ghizii din întreaga ţară se întâlnesc la Timişoara

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş,  are de gând ca pentru prima dată, la începutul lumii viitoare să facă prima întâlnire a ghizilor din ţară la Timişoara, care în curând v-a deveni Capitala Europeană Culturii, după care vor pleca şi spre Arad, pentru a vedea care sunt obiectivele turistice  şi ofertele acestora din zona Banatului.

„Peste o sută de ghizi din cadrul Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România sunt aşteptaţi în Timişoara şi Arad, unde vor avea ocazia să descopere, dincolo de obiectivele turistice şi ofertele de cazare, masă şi transport, tot ce are mai frumos această parte a României: multiculturalitate, avangardism, efervescenţă, toleranţă şi deschidere spre nou”, a declarat, directorul executiv al APDT Timiş, Delia Barbu, în cadrul unei conferinţe de presă.

La întâlnirea cu presa ce a avut loc la Consiliul Judeţean Timiş, au participat atât reprezentanţi ai ghizilor din Timiş, cât şi ai unor agenţii de turism.

Delia Barbu a mai spus că trebuie creată oportunitatea de dezvoltăre a turismului în zonă, industria ospitalităţii jucând un rol important în acest sens.

Există diferite oportunităţi precu: turul clasic în zona centrală a Timişoarei, cu toate poveştile, de la Carol Robert de Anjou până la Revoluţia din 1989, iar cei care stau mai mult, au parte de un traseu extins, în cartierele istorice, profitând şi de plimbările cu vaporetto pe Bega, şi de ce nu, cu bicicleta sau trotineta.

Pentru asta ar mai fi nevoie de mai multe locuri de parcare, toalete publice, dar şi puţin de schimbarea faţadei clădirilor din centru care arată deplobabil

Distribuie acest articol Oficial Media
Share