Published On: mie, ian. 14th, 2015

Giorgio Napolitano A DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al Italiei

napolitanoletteraPreşedintele italian Giorgio Napolitano, în vârstă de 89 de ani, a demisionat miercuri, a anunţat preşedinţia Republicii într-un scurt comunicat.

Napolitano “a semnat în această dimineaţă, la ora 10.35 (11.35 ora României) actul de demisie. Secretarul general al preşedinţiei (…) va comunica oficial (demisia) preşedinţilor Senatului, Camerei Deputaţilor şi Consiliului de Miniştri”, adaugă comunicatul.

Reales în aprilie 2013 în lipsa unui acord în Parlament cu privire la un alt candidat, Napolitano nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a demisiona înainte de încheierea celor şapte ani de mandat, în 2020, din cauza vârstei înaintate şi a problemelor de sănătate.

Cursa pentru găsirea unui succesor al acestuia a fost lansată la jumătatea lui decembrie, atunci când Napolitano a anunţat că intenţionează să nu mai rămână mult timp la conducerea ţării, asigurând că îşi va termina mandatul odată cu încheierea preşedinţiei italiene a UE.

După demisia sa oficială, Parlamentul se va reuni în decurs de 15 zile în sesiune comună, cu membrii Senatului, Camerei Deputaţilor şi 58 de delegaţi regionali, pentru alegerea noului preşedinte.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It