Published On: vin, mart. 22nd, 2019

GREEN LINE PENTRU VALEA JIULUI

 

Grație unui proiect finanțat din fonduri europene, locuitorii Văii Jiului vor circula în condiții moderne, cu mijloace de transport ecologice. Consiliul Județean Hunedoara   a făcut  ultimele  demersuri  în vederea obținerii fondurilor necesare,  în cuantum de peste 20 de milioane de euro.

Joi, 21 martie a.c., în ședința extraordinară care s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, au fost adoptate o serie de hotărâri care vizează proiectul privind „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului”.Concret, este vorba despre hotărâri adoptate pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului care va fi implementat în anii următori în sudul județului Hunedoara.

Proiectul este împărțit pe două componente:

Prima, în valoare de 49.089.440,71 lei (TVA inclus), prevede un sistem de transport care deservește principalul traseu de legătură între localitățile Uricani – Petrila și presupune în principal înființarea unui depou în municipiul Vulcan, reabilitarea unor tronsoane de drum, achiziția unui număr de 8 autobuze electrice, înființarea și modernizarea unui număr de 70 de stații pentru călători, montarea de automate pentru eliberarea cardurilor/tichetelor de călătorie în 16 stații, precum și amenajarea unui sistem de informare pentru călători în 33 de stații.

A doua componentă, în valoare de 46.017.326,14 lei (TVA inclus), deservește sistemul de transport al proiectului de bază și dezvoltă alte 3 trasee (traseul nr. 2 – Aninoasa – DN66, traseul nr. 3 – Petrila – Jieț, traseul nr. 4 – Valea de Brazi – Cheile Buții) și presupune extinderea depoului prin amenajarea a 18 noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice, achiziția unui număr de 18 autobuze electrice, înființarea și modernizarea a 34 de stații pentru călători, montarea a 4 noi automate de eliberare a cardurilor/tichetelor de călătorie și extinderea sistemului de informare la încă 18 stații.

Proiectul a fost depus în parteneriat de Municipiul Vulcan – Municipiul Petroșani – Municipiul Lupeni – Orașul Petrila – Orașul Aninoasa – Orașul Uricani – Consiliul Județean Hunedoara la Agenția de Dezvoltare Regională Vest în luna mai 2018, se află în faza de precontractare și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiție 4e, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

    

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It