Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Hormonii anabolizanti: secretul tineretii vesnice

Hormonii anabolizanti

Imbatranire accelerata, pierderea masei musculare, diminuarea gradului de atractivitate, oboseala, letargie, lipsa de incredere si de motivatie.. sunt cele mai comune semne care trag semnalul ca ceva se intampla in corpul nostru cu glandele responsabile de secretia hormonilor tineretii.

   Hormonul de crestere (HGH): este indispensabil in etapele de crestere si regenerare ale organismului, deoarece stimuleaza cresterea tesuturilor musculare, formarea cartilajelor si a oaselor si creste semnificativ puterea fizica. Este deosebit de eficient in formarea proteinelor si in stimularea arderii grasimilor acumulate in organism. Hormonul de crestere HGH este produs de glanda pituitara si asigura cresterea lineara atunci cand suntem copii si adolescenti.

ghgh

Hormonii anabolizanti

Testosteronul: este un hormon sexual masculin secretat in principal de testicule. Daca nivelul testosteronului nu este destul de crescut nu se poate construi mai multa masa musculara. Secretia acestui hormon se produce cu cresteri si descresteri in timpul unei zile. La toti indivizii nivelul cel mai cresctut de testosteron este dimineata deci antrenamentul efectuat dimineata are un usor avantaj fata de cele efectuate in alte momente ale zilei.
Testosteronul este un hormon anabolizant, ajuta la construirea masei musculare prin initierea sintezei proteinelor; reface fibrele musculare distruse in timpul antrenamentelor de rezistenta.
In urma unor cercetari s-a demonstrat ca nivelul testosteronului este mai ridicat dupa un antrenament de forta. Cantitatea de masa musculara stimulta, greutatea folosita si nivelul de intensitate avand un rol semnificativ in cresterea nivelului de testosteron. Fiecare are o anumita cantitate de testosteron in organism dar cea mai mare crestere a secretiei hormonale de la an la an o au barbatii tineri.

zmatestosteron

IGF-1 (factorul de crestere insulin-like): promoveaza dezvoltarea la aproape toate tesuturile. Nu numai a muschilor dar si a organelor interne, creierului si ochilor. Pentru ca muschii sunt facuti sa rapsunda stimulilor externi prin marirea si cresterea in forta, ei sunt mult mai receptivi la IGF-1 decat restul organelor. GF-1 este un hormon produs de către ficat, iar într-un procent mai mic de către muşchii scheletului, reprezentând un răspuns la stimularea hGH-ului. IGF-1 reglează multe din acţiunile hormonului de creștere, stimulând creşterea şi dezvoltarea oaselor şi a ţesuturilor (muscular si altele).

frcreatin
Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Cum sa iei in greutate? Sfaturi pentru ectomorfi

 

Nutritia pentru muschi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share