mie. feb. 19th, 2020

HUNEDOARA a fost căștigată de social democrați

 În urma scrutinului și alegerilor care au avut loc duminică, când  prezența alegătorilor a fost peste așteptări, iată că, în urma voturilor liber  exprimate, singurul din regiunea istorică a Transilvaniei în care câștigător este Partidul Social Democrat a rămas, județul Hunedoara.

Iată numărul total de voturi obținut de competitorii politici înscriși la scrutinul electoral din 26 mai 2019:

Partidul Social Democrat – 53.595 de voturi;

Partidul Național Liberal – 48.195 de voturi;

“Alianţa 2020 USR Plus – 30.707 voturi;

PRO România – 13.674 de voturi;

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) – 8.523 de voturi;

Partidul Mişcarea Populară – 7.591 de voturi;

Uniunea Democrată Maghiară din România – 5.259 de voturi;

George-Nicolae Simion – 2.163 de voturi;

Gregoriana-Carmen Tudoran – 2.020 de voturi;

Partidul PRODEMO – 1.164 de voturi;

Partidul România Unită – 1.121 de voturi;

Partidul Socialist Român – 895 de voturi;

Uniunea Naţională pentru Progresul României – 885 de voturi;

Partidul Social Democrat Independent – 648 de voturi;

Blocul Unităţii Naţionale BUN – 327 de voturi.

Potrivit acestor rezultate, în urma validării mandatelor de eurodeputați, județul Hunedoara îi va avea ca reprezentanți în viitorul Parlament European pe Siegfried Mureșan (PNL) și Iuliu Winkler (UDMR) ambii din familia politică europeană a PPE.

   

Am votat pentru o Uniune Europeană care recunoaște și protejează drepturile minorităților naționale indigene. Am votat pentru o Europă care condamnă discriminarea. Şi pentru o Europă în care toate comunităţile sunt la fel de valoroase. Am votat pentru o EUROPĂ CARE RESPINGE UNIUNEA CU MAI MULTE VITEZĂ, în care nu există ţări importante şi mai puţin importante. le mulțumesc tuturor celor care au votat și ei pentru aceste idealuri. Ungurii din România vor avea o voce puternică în Parlamentul European.  Multumiri speciale pentru încrederea tuturor celor care m-au susținut  cu votul lor. Datorită acestui sprijin, Transilvania va fi, de asemenea, reprezentată în Parlamentul European pentru următorii 5 de ani, și este, de asemenea, sigur că cabala maghiară din bazinul Carpați va avea o voce mai puternică la Bruxelles” a transmis  eurodeputatul Iuliu Winkler.

La rândul său, senatorul Cristian Resmeriță a ținut să mulțumească hunedorenilor pentru încrederea acordată și în special locuitorilor din Valea Jiului și a afirmat într-o emisiune televizată  că  țara ar fi căut pași importanți dacă era înțelegere între guvern și președintele țării.  ” Vă dați seama unde am fi fost noi, dacă Guvernul Tudose, Grindeanu sau Dăncilă de acum,  s-ar fi înțeles cu presedintele Iohannis? Eu cred că este clar: țara a făcut pași înainte în ultimii doi ani, fără niciun fel de discuție. E vizibil,  indiferent din ce partid faci parte, sau pe cine simpatizezi. Dar au fost aceste frecușuri între Instituția Prezidentialã, cea a Parlamentului, cea a Guvernului.  Eu am și stat si m-am gândit, țara era cu cel puțin un pas înainte, dacă e să  discutăm de ceea ce spunea președintele PAS CU PAS, dacă forțele politice reușeau să se înțeleagă și nu mai făceam plângeri, nu mai amânăm numiri de miniștrii și inclusiv cu codurile administrative, penale” a conchis senatorul hunedorean.

   

Se  pare că și Natalia Intotero va prinde un fotoliu de europarlamentar  binecunoscuta  și prietena hunedorenilor și a Văii Jiului,  europarlamentarul Maria Grapini.

Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare în județul Hunedoara nu au mai fost în măsură să schimbe ierarhia politică a votului dat de locuitorii acestui județ, singurul din regiunea istorică a Transilvaniei în care câștigător este Partidul Social Democrat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments