Published On: Dum, apr. 1st, 2018

Imagini din spectacolul ”Sosesc deseară”- Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Vă așteptăm, vineri 27 aprilie, de la orele 19:00 în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, la comedia – ”Sosesc deseară!” de Tudor MUSATESCU .

Sosesc deseară!” de Tudor MUSATESCU .

Regia: Laurentiu CALOMFIRESCU
Scenografia: Bogdan SPATARU

Distributie: Corneliu JIPA, Sebastian BALASOIU, Ioana FARCAȘ, Delia LAZAR, Ilie GHERGHU

 

Tudor Musatescu, autor de epigrame, schite si romane, se dedica, la maturitate, trup si suflet teatrului, in calitate de dramaturg, traducator, director de scena, conducator si proprietar de teatru.

Criticii l-au considerat un fidel continuator, in perioada interbelica, al comediei caragialene de moravuri, prin tipologie, situatii si dialoguri spirituale. Debutul scenic l-a avut la Paris, in 1923, in piesa Focurile de pe comori.

Piesa SOSESC DESEARA scrisa in 1932, este o „comedie sentimentala din lumea provinciala. Scriitorul rade cu bunatate de insi cu orizonturi mici, dar cu pretentii mari, caracterizeaza nuantat personaje de efect, amuza si induioseaza, gaseste poezia sau ridicolul cotidianului si plaseaza totul intr-o atmosfera de impacare sufleteasca.” (Virgil Bradateanu, Istoria Literaturii Dramatice Romanesti si a Artei Spectacolului, Editura Didactica si Pedagogica, 1979)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It