" /> Impactul legislației asupra calității spațiului urban | Oficial Media
Published On: sâm, Ian 7th, 2017

Impactul legislației asupra calității spațiului urban

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest aduce la cunoștința opiniei publice rezultatele atelierelor LAN-NET, cu titlul Impactul legislației asupra calității spațiului urban și dezbaterea publică, ateliere care au cuprins discuții pe marginea Legii nr. 24/2007 – privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților

 Proiectul își propune o analiză asupra Legii nr. 24/2007, pornind de la trei studii de caz derulate în orașele București, Cluj-Napoca și Timișoara, având ca obiectiv final îmbunătățirea legislației și drept consecință calitatea mediului urban din România.

 În cadrul evenimentului au fost organizate ateliere destinate celor trei grupuri țintă, identificate ca fiind prioritare pentru derularea proiectului, respectiv: comunitate, autoritate publică și mediul de învățământ superior (educație). S-a urmărit construirea unui dialog spre informare și implicare în procesele decizionale ale administrației publice care administrează spațiile verzi, și informarea viitorilor specialiști în spiritul înțelegerii prevederilor legale în procesul de planificare și amenajare a spațiilor publice. Astfel:

 27 noiembrie – Prima zi a fost destinată întâlnirii cu comunitatea, la care au participat reprezentanți ai Consiliilor Consultative de Cartier din Timișoara (CCC), precum și alte persoane interesate.

 28 noiembrie – Cea de a doua zi a fost destinată întâlnirii cu reprezentații autorităților și instituțiilor statului, care operează direct cu Legea 24/2007, precum și cu cei ai mediului profesional și a ONG-urilor locale.

 29 noiembrie – Ultima zi a fost destinată dialogului cu studenții Facultății de Horticultură și Silvicultură (USAMVBT), Facultății de Arhitectură și Urbanism (UPT) și a Facultății de Sociologie și Psihologie (UVT), cu scopul pregătirii viitorilor profesioniști, pentru a înțelege și trata spațiul verde, cu multiplele sale valențe disciplinare, ca o resursă a calității vieții. 

 Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați materialele atașate acestui e-mail.

 Invităm pe acestă cale, presa și societatea civilă, să se alăture demersului, prin promovare și implicare proactivă, în vederea atingerii tuturor obiectivelor stabilite prin proiect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos