" /> Impactul miraculos al drumețiilor la munte | Oficial Media
Published On: sâm, ian. 7th, 2017

Impactul miraculos al drumețiilor la munte

S-a dovedit că drumeţiile te fac mai fericit și mai sănătos. John Muir s-a bazat pe ceva când a spus “ Cu fiecare plimbare în natură, omul primeşte mult mai mult decât caută.” Împreună cu vârfurile munților acoperite de zăpadă, și vederile oceanului, vine o abundenţă de avantaje mentale și fizice.

Aici sunt câteva lucruri despre care ne pot spune excursioniştii pentru a învăţa cum să avem o viaţă mai fericită și mai sănătoasă.

Excursioniştii sunt mai creativi.

Uitați de cafea. Aceia care caută un impuls mental nu trebuie să caute mai departe decât cel mai apropiat traseu. Cercetările arată că petrecerea timpului în aer liber crește atenția şi dezvoltă căi de rezolvare a problemelor cu până la 50%. Autorii studiului subliniază că rezultatele ar putea avea la fel de mult de-a face cu deconectarea de la tehnologie.

“Aceasta este o modalitate de a demonstra că interacţiunea cu natura are beneficii reale, măsurabile, creative pentru rezolvarea problemelor.” – David Strayer, co-autor al studiului, spune Societatea Wilderness.

Excursioniștii sunt de-a dreptul în formă.

Parcurgerea traseului lucrează la corpul tău atât de mult cât lucrează și la creier.

Numai o oră de drumeții montane poate arde peste 500 de calorii în funcție de nivelul de înclinație și greutatea pachetului pe care îl transportați. Drumeția este o modalitate foarte bună de a obține un antrenament serios, fără a pune prea multă presiune asupra articulațiilor.

Dacă mergeți pe dealuri, rezultatele pierderii în greutate sunt chiar mai bune. Nu numai că se ard un număr serios de calorii, dar s-a dovedit că altitudinea este un aliat al pierderii în greutate.

Drumețiile vindecă.

Unele cercetări sugerează că beneficiile fizice ale drumeției se extind cu mult dincolo de sănătatea cardiovasculară și pot merge atât de departe încât drumeția poate ajuta pacienții bolnavi de cancer.

Într-un studiu publicat în “ International Journal of Sports Medicine “ s-a dovedit progresia și recurența cancerului, ratele de femei cu cancer la sân și bărbați cu cancer la prostată, înainte și după drumeții. Studiul arată că drumețiile pe distanțe lungi îmbunătățesc capacitatea antioxidantă care ajută la lupta împotriva bolilor.

Excursioniștii sunt mai fericiți.

Cercetările arată că drumețiile reprezintă o terapie suplimentară care ajută persoanele care suferă de depresie severă, să se simtă mai puțin deprimați. Pentru cei care nu suferă de depresie, drumețiile oferă beneficii mentale. Faptul că suntem în natură, departe de afacerile noastre de zi cu zi și de tehnologie, ne permite să ne conectăm cu noi înșine și cu natura, într-un mod care aduce pace și stare de bine.

Traducerea și adaptarea: Anamaria Staicu

 

  • 150
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos