: sâmbătă 07 ianuarie 2017

Impactul miraculos al drumețiilor la munte

OFICIAL MEDIA

S-a dovedit că drumeţiile te fac mai fericit și mai sănătos. John Muir s-a bazat pe ceva când a spus “ Cu fiecare plimbare în natură, omul primeşte mult mai mult decât caută.” Împreună cu vârfurile munților acoperite de zăpadă, și vederile oceanului, vine o abundenţă de avantaje mentale și fizice.

Aici sunt câteva lucruri despre care ne pot spune excursioniştii pentru a învăţa cum să avem o viaţă mai fericită și mai sănătoasă.

Excursioniştii sunt mai creativi.

Uitați de cafea. Aceia care caută un impuls mental nu trebuie să caute mai departe decât cel mai apropiat traseu. Cercetările arată că petrecerea timpului în aer liber crește atenția şi dezvoltă căi de rezolvare a problemelor cu până la 50%. Autorii studiului subliniază că rezultatele ar putea avea la fel de mult de-a face cu deconectarea de la tehnologie.

“Aceasta este o modalitate de a demonstra că interacţiunea cu natura are beneficii reale, măsurabile, creative pentru rezolvarea problemelor.” – David Strayer, co-autor al studiului, spune Societatea Wilderness.

Excursioniștii sunt de-a dreptul în formă.

Parcurgerea traseului lucrează la corpul tău atât de mult cât lucrează și la creier.

Numai o oră de drumeții montane poate arde peste 500 de calorii în funcție de nivelul de înclinație și greutatea pachetului pe care îl transportați. Drumeția este o modalitate foarte bună de a obține un antrenament serios, fără a pune prea multă presiune asupra articulațiilor.

Dacă mergeți pe dealuri, rezultatele pierderii în greutate sunt chiar mai bune. Nu numai că se ard un număr serios de calorii, dar s-a dovedit că altitudinea este un aliat al pierderii în greutate.

Drumețiile vindecă.

Unele cercetări sugerează că beneficiile fizice ale drumeției se extind cu mult dincolo de sănătatea cardiovasculară și pot merge atât de departe încât drumeția poate ajuta pacienții bolnavi de cancer.

Într-un studiu publicat în “ International Journal of Sports Medicine “ s-a dovedit progresia și recurența cancerului, ratele de femei cu cancer la sân și bărbați cu cancer la prostată, înainte și după drumeții. Studiul arată că drumețiile pe distanțe lungi îmbunătățesc capacitatea antioxidantă care ajută la lupta împotriva bolilor.

Excursioniștii sunt mai fericiți.

Cercetările arată că drumețiile reprezintă o terapie suplimentară care ajută persoanele care suferă de depresie severă, să se simtă mai puțin deprimați. Pentru cei care nu suferă de depresie, drumețiile oferă beneficii mentale. Faptul că suntem în natură, departe de afacerile noastre de zi cu zi și de tehnologie, ne permite să ne conectăm cu noi înșine și cu natura, într-un mod care aduce pace și stare de bine.

Traducerea și adaptarea: Anamaria Staicu

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

România, o ţară a hoţilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru România, o ţară a hoţilor

21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru 21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru 9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache