Published On: Dum, nov. 25th, 2018

Împreună…. salvăm Liceul Vidu!!! „ Visul unei seri de iarnă”

Domnule Prim-Ministru, doamnă Prefect, domnilor senatori, domnilor deputați, domnule Președinte al Consiliului Județean, domnule Primar, domnilor consilieri județeni, consilieri locali,  stimați colegi, prieteni, colaboratori, distinși reprezentanți ai unor companii, colegi directori ai unităților de învățământ,reprezentanți ai presei,

Încep prin a-mi cere scuze pentru înșiruirea făcută. Din dorința de a mă adresa tuturor, am procedat în felul acesta. Sper, din suflet, să aveți răbdare și să citiți acest mesaj până la capăt. E un mesaj pentru copii, pentru o școală din municipiul Timișoara!

Pentru că ne este greu și dumneavoastră, cu toții…știți acest lucru, pentru că în această perioadă ne aflam, cei din ISJ Timiș într-o inspecție generală la Liceul de Artă Ion Vidu din Timișoara, unde am încercat nu doar să fim cei care controlăm și scoatem în evidență exclusiv ce nu merge bine, ci cei care văd și aud și încearcă să ajute, prin vocea doamnei ISGA Mihaela Petrov și datorită unei dorințe și idei ce se dorește a fi pusă în practică de ani de zile de către Asociația Părinților de la Liceul de Artă Ion Vidu, prin bunăvoința și inițiativa celor de la Club Lions Dinamic Plus, ne dorim să ajutăm…cu ajutorul dumneavoastră, să salvăm, an de an câte o școală, să demonstrăm că unitatea bănățenilor, a celor ce locuiesc în banat, a celor ce iubesc această zonă poate să transforme școlile în care învață copiii noștri, să transforme România.

De ce Vidu? De ce ea prima dată? Pentru că e unica școală de muzică din regiune, pentru că dă talente ce ne încălzesc sufletul, pentru că noi toți, la un moment dat, într-un fel sau altul, am ascultat o voce sau ne-am intersectat cu un tânăr ce cândva a stat în băncile liceului Vidu. Pentru că nu au instrumente cu care să învețe, pentru că acestea costă enorm, pentru că nu au o clădire a lor, intabulată și nu pot accesa fonduri europene pentru a-și îmbunătăți spațiile și a accesa mijloace didactice, pentru că la ei, învățământul se desfășoară ca în urmă cu 30 de ani, ne dorim să-i ajutăm, să contribuim la educația lor, la schimbarea ce va putea să se producă.

ISJ Timiș are aprobarea Ministerului Educației pentru implicarea în promovarea acțiunii. Nu colectăm sume de bani, nu vindem bilete și nu obligăm pe nimeni la nimic. Vrem doar ca în fiecare an, începând cu Vidu, în acest an, o școală să primească o altă față prin sprijinul oamenilor, al comunității civile. Nu putem singuri și ne bazăm pe dumneavoastră, pe toți cei care puteți să ajutați copiii din această școală. Vrem doar ca această acțiune, aflată la o primă ediție, să reușească să ne sensibilizeze și Sfintele Sărbători ale Crăciunului să ne deschidă sufletul, să ne îndemne ca prin puțin, să oferim mult copiilor.

Club Lions Dinamic Plus organizează, pentru Vidu, o seară de neuitat, la Venu Events, în data de 18 decembrie, cu începere de la ora 18,00. Copiii/artiștii de la Vidu vor susține gala performerilor în artă. Vor cânta pentru noi, vor povesti despre liceul lor, vor colinda și ne vor umple sufletul de bucurie. Ca să putem să-i ajutăm, trebuie doar să ne rupem puțin din timpul nostru și dacă nu putem, să trimitem un apropiat care să ne reprezinte. Un loc în sală, un bilet cumpărat, o donație/o sponsorizare făcută, o cină festivă le poate aduce acestor copii, instrumentele de care au nevoie în pregătirea lor. În felul acesta, printr-o contribuție mică, pentru ei se vor deschide noi oportunități. Presa, televiziunile, tinerii talentați aflați peste hotare, absolvenți ai acestui prestigios liceu și toți cei ce vor să ajute, pot fi alături de copii în seara de 18 decembrie.

Dacă v-am convins să le dați puțin din timpul dumneavoastră, vă rog să confirmați printr-un mail/mesaj scurt, dorința de a participa și veți fi contactați de echipa Club Lions Dinamic Plus sau de părinți ai elevilor de la Vidu, aflați în echipa de organizare. Mesajele dumneavoastră, prin care vă puteți exprima intenția de a-i ajuta sub orice formă pe acești copii și a contribui la salvarea Liceului Vidu, pot ajunge la noi pe orice cale doriți dumneavoastră, cu precizarea că noi, cei din ISJ Timiș ne bucurăm pentru această acțiune și mulțumim lui Dumnezeu că trimite spre copii oameni cu sufletul mare și doar vă îndrumăm spre cei care se ocupă de organizarea efectivă, nefiind implicați în nicio acțiune de colectare de fonduri/vânzare de bilete la seara copiilor de la Vidu!

Mesajele ajunse la persoana mea sau a oricărui coleg din ISJ Timiș, se vor redirecționa spre organizatorii din Club Lions Dinamic Plus. 

Dumnezeu să vă răsplătească pentru binele pe care îl veți face!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It