Inaugurarea Centrului de zi ARLECHINO din Târgoviște

OFICIAL MEDIA

centrul-de-zi-arlechino-2-oficial-media

În luna mai a acestui an, Primăria Târgoviște în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, a început lucrările la primul primul After School cu denumirea Centru de zi ”Arlechino” pe care municipalitatea urma să-l finanțeze împreună cu Banca  Europeana de Reconstructie și Dezvoltare. Astăzi, la aproape șase luni de la demararea lucrărilor a avut loc inaugurarea Centrului de zi Arlechino.

Au fost prezenți primarul orașului, Daniel Cristian Stan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru, administrator public, Liviu Stoica, precum și șefi de servicii și direcții aflate în subordinea Primăriei Târgoviște, viitorii angajați ai centrului și mass media locală.

”Centrul de zi Arlechino este un after school dedicat unor servicii educaționale pe care Primăria Municipiului Târgoviște prin Direcția de Asistență Socială le oferă. Există o finanțare de 10.000 de euro din partea bugetului local, plus aportul pe care l-am adus cu existența clădirii și o altă parte ce aparține Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Centrul va oferi pentru început servicii pentru 15 beneficiari. Vrem să extindem atât baza de servicii cât și numărul de beneficiari. Copiii vor fi luați de la școală, li se vor oferi servicii educaționale, o masă caldă. Este un proiect în premieră la nivelul Municipiului Târgoviște, un afterschool gratuit, primul de acest gen pe care adminstrația publică târgovișteană îl oferă.” (Daniel Cristian Stan)

centrul-de-zi-arlechino-oficial-media

Primarul orașului a mai făcut precizări legate de proiectele sociale pe care municipalitatea le are pregătite pe viitor ( POR 2014-2020, Axa 10, infrastuctura educațională), și anume, pentru alte instituții școlare ( Creșa nr.8, Creșa nr.13, Creșa nr.4, Creșa nr.14 si Creșa nr. 16), proiecte realizate prin  Direcția de Asistență socială, cea care gestionează direct structura educațională ante-preșcolară.

CITEȘTE ȘI- INFORMAȚII TEHNICE PROIECT CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE

De asemenea, municipalitatea intenționeaza ca tot pe fonduri europene să se ocupe de Microraioanele nr. II și III, acolo unde nu sunt astfel de structuri educaționale (grădiniță, creșă).

”Pentru Centrul de zi Arlechino, avizul de finanțare a fost dat in anul 2015, atunci când era ministru al muncii doamna Rovana Plumb.a mai punctat, edilul orașului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent la eveniment a felicitat echipa de implementare a proiectului și a atras atenția cu privire la gradul scăzut de absorbție al fondurilor europene pe mai multe axe de finanțare, pe care Guvernul le-a realizat până în prezent:

”S-a finalizat un proiect important din perspectiva educației timpurii a copiilor, cei care provin din familii devaforizate. Din păcate unii dintre ei nu au ajuns niciodată la școală deși ar fi trebuit demult să fie elevi. Cel mai important este să-i aducem pe toți la școală și să le dăm o șansă la educație. Sperăm ca se va pregăti și Guvernul României pentru POR 2014-2020, pentru că până în prezent nu a reușit să acrediteze organismul intermediar care să coordoneze Programul Operațional Regional, așa cum nu a reușit să publice nici ghidurile de finanțare. Suntem foarte întărziați, ceea ce va pune în pericol absorbția pentru întreaga țară. Și noi avem pregătit la Consiliul Județean un proiect de reabilitare, dotare și de îmbunătățire a calificării celor care lucrează la Scoala Specială din Târgoviște, însă așteptăm să se deschidă Axa 8 de finanțare.” (Adrian Țuțuianu)

CITEȘTE ȘI: CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE – ACTIVITATI DESFASURATE

centrul-de-zi-arlechino-1-oficial-media

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

„Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru „Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

Primaria Targoviste se alatura evenimentului „Ora pamantului”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Primaria Targoviste se alatura evenimentului „Ora pamantului”

Bunavestire, 25 martie- Traditii si obiceiuri

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Bunavestire, 25 martie- Traditii si obiceiuri

Horoscop 25 martie. O mana nevazuta aranjeaza lucrurile pentru LEI

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 25 martie. O mana nevazuta aranjeaza lucrurile pentru LEI

Sentimentele rele – Cine suferă din cauza furiei voastre?

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sentimentele rele – Cine suferă din cauza furiei voastre?

Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Dâmbovița

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Dâmbovița

Revolution Festival la a III-a editie

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Revolution Festival la a III-a editie

Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște trece la PROGRAMUL DE VARA

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște trece la PROGRAMUL DE VARA

Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița

De „Ora Pământului” Jandarmeria stinge lumina, nu și vigilența

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru De „Ora Pământului” Jandarmeria stinge lumina, nu și vigilența

„Peatra din casa”- o pastilă teatrală, care te vindecă de orice boală- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru „Peatra din casa”- o pastilă teatrală, care te vindecă de orice boală- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache

PAGINA ZILEI