Inaugurarea Centrului de zi ARLECHINO din Târgoviște

OFICIAL MEDIA

centrul-de-zi-arlechino-2-oficial-media

În luna mai a acestui an, Primăria Târgoviște în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, a început lucrările la primul primul After School cu denumirea Centru de zi ”Arlechino” pe care municipalitatea urma să-l finanțeze împreună cu Banca  Europeana de Reconstructie și Dezvoltare. Astăzi, la aproape șase luni de la demararea lucrărilor a avut loc inaugurarea Centrului de zi Arlechino.

Au fost prezenți primarul orașului, Daniel Cristian Stan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru, administrator public, Liviu Stoica, precum și șefi de servicii și direcții aflate în subordinea Primăriei Târgoviște, viitorii angajați ai centrului și mass media locală.

”Centrul de zi Arlechino este un after school dedicat unor servicii educaționale pe care Primăria Municipiului Târgoviște prin Direcția de Asistență Socială le oferă. Există o finanțare de 10.000 de euro din partea bugetului local, plus aportul pe care l-am adus cu existența clădirii și o altă parte ce aparține Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Centrul va oferi pentru început servicii pentru 15 beneficiari. Vrem să extindem atât baza de servicii cât și numărul de beneficiari. Copiii vor fi luați de la școală, li se vor oferi servicii educaționale, o masă caldă. Este un proiect în premieră la nivelul Municipiului Târgoviște, un afterschool gratuit, primul de acest gen pe care adminstrația publică târgovișteană îl oferă.” (Daniel Cristian Stan)

centrul-de-zi-arlechino-oficial-media

Primarul orașului a mai făcut precizări legate de proiectele sociale pe care municipalitatea le are pregătite pe viitor ( POR 2014-2020, Axa 10, infrastuctura educațională), și anume, pentru alte instituții școlare ( Creșa nr.8, Creșa nr.13, Creșa nr.4, Creșa nr.14 si Creșa nr. 16), proiecte realizate prin  Direcția de Asistență socială, cea care gestionează direct structura educațională ante-preșcolară.

CITEȘTE ȘI- INFORMAȚII TEHNICE PROIECT CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE

De asemenea, municipalitatea intenționeaza ca tot pe fonduri europene să se ocupe de Microraioanele nr. II și III, acolo unde nu sunt astfel de structuri educaționale (grădiniță, creșă).

”Pentru Centrul de zi Arlechino, avizul de finanțare a fost dat in anul 2015, atunci când era ministru al muncii doamna Rovana Plumb.a mai punctat, edilul orașului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent la eveniment a felicitat echipa de implementare a proiectului și a atras atenția cu privire la gradul scăzut de absorbție al fondurilor europene pe mai multe axe de finanțare, pe care Guvernul le-a realizat până în prezent:

”S-a finalizat un proiect important din perspectiva educației timpurii a copiilor, cei care provin din familii devaforizate. Din păcate unii dintre ei nu au ajuns niciodată la școală deși ar fi trebuit demult să fie elevi. Cel mai important este să-i aducem pe toți la școală și să le dăm o șansă la educație. Sperăm ca se va pregăti și Guvernul României pentru POR 2014-2020, pentru că până în prezent nu a reușit să acrediteze organismul intermediar care să coordoneze Programul Operațional Regional, așa cum nu a reușit să publice nici ghidurile de finanțare. Suntem foarte întărziați, ceea ce va pune în pericol absorbția pentru întreaga țară. Și noi avem pregătit la Consiliul Județean un proiect de reabilitare, dotare și de îmbunătățire a calificării celor care lucrează la Scoala Specială din Târgoviște, însă așteptăm să se deschidă Axa 8 de finanțare.” (Adrian Țuțuianu)

CITEȘTE ȘI: CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE – ACTIVITATI DESFASURATE

centrul-de-zi-arlechino-1-oficial-media

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

Povestea maestrului si cele trei incercari

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Povestea maestrului si cele trei incercari

OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache