Inaugurarea Centrului de zi ARLECHINO din Târgoviște

OFICIAL MEDIA

centrul-de-zi-arlechino-2-oficial-media

În luna mai a acestui an, Primăria Târgoviște în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, a început lucrările la primul primul After School cu denumirea Centru de zi ”Arlechino” pe care municipalitatea urma să-l finanțeze împreună cu Banca  Europeana de Reconstructie și Dezvoltare. Astăzi, la aproape șase luni de la demararea lucrărilor a avut loc inaugurarea Centrului de zi Arlechino.

Au fost prezenți primarul orașului, Daniel Cristian Stan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru, administrator public, Liviu Stoica, precum și șefi de servicii și direcții aflate în subordinea Primăriei Târgoviște, viitorii angajați ai centrului și mass media locală.

”Centrul de zi Arlechino este un after school dedicat unor servicii educaționale pe care Primăria Municipiului Târgoviște prin Direcția de Asistență Socială le oferă. Există o finanțare de 10.000 de euro din partea bugetului local, plus aportul pe care l-am adus cu existența clădirii și o altă parte ce aparține Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Centrul va oferi pentru început servicii pentru 15 beneficiari. Vrem să extindem atât baza de servicii cât și numărul de beneficiari. Copiii vor fi luați de la școală, li se vor oferi servicii educaționale, o masă caldă. Este un proiect în premieră la nivelul Municipiului Târgoviște, un afterschool gratuit, primul de acest gen pe care adminstrația publică târgovișteană îl oferă.” (Daniel Cristian Stan)

centrul-de-zi-arlechino-oficial-media

Primarul orașului a mai făcut precizări legate de proiectele sociale pe care municipalitatea le are pregătite pe viitor ( POR 2014-2020, Axa 10, infrastuctura educațională), și anume, pentru alte instituții școlare ( Creșa nr.8, Creșa nr.13, Creșa nr.4, Creșa nr.14 si Creșa nr. 16), proiecte realizate prin  Direcția de Asistență socială, cea care gestionează direct structura educațională ante-preșcolară.

CITEȘTE ȘI- INFORMAȚII TEHNICE PROIECT CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE

De asemenea, municipalitatea intenționeaza ca tot pe fonduri europene să se ocupe de Microraioanele nr. II și III, acolo unde nu sunt astfel de structuri educaționale (grădiniță, creșă).

”Pentru Centrul de zi Arlechino, avizul de finanțare a fost dat in anul 2015, atunci când era ministru al muncii doamna Rovana Plumb.a mai punctat, edilul orașului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent la eveniment a felicitat echipa de implementare a proiectului și a atras atenția cu privire la gradul scăzut de absorbție al fondurilor europene pe mai multe axe de finanțare, pe care Guvernul le-a realizat până în prezent:

”S-a finalizat un proiect important din perspectiva educației timpurii a copiilor, cei care provin din familii devaforizate. Din păcate unii dintre ei nu au ajuns niciodată la școală deși ar fi trebuit demult să fie elevi. Cel mai important este să-i aducem pe toți la școală și să le dăm o șansă la educație. Sperăm ca se va pregăti și Guvernul României pentru POR 2014-2020, pentru că până în prezent nu a reușit să acrediteze organismul intermediar care să coordoneze Programul Operațional Regional, așa cum nu a reușit să publice nici ghidurile de finanțare. Suntem foarte întărziați, ceea ce va pune în pericol absorbția pentru întreaga țară. Și noi avem pregătit la Consiliul Județean un proiect de reabilitare, dotare și de îmbunătățire a calificării celor care lucrează la Scoala Specială din Târgoviște, însă așteptăm să se deschidă Axa 8 de finanțare.” (Adrian Țuțuianu)

CITEȘTE ȘI: CENTRUL DE ZI ARLECHINO TARGOVISTE – ACTIVITATI DESFASURATE

centrul-de-zi-arlechino-1-oficial-media

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

Ion Besoiu a murit la 85 de ani

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ion Besoiu a murit la 85 de ani

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache