Published On: lun, ian. 8th, 2018

Încălcări grave ale constituției și drepturilor omului în cazul lui Mălin Bot ridicat astăzi de jandarmi

Patru protestatari, printre care şi jurnalistul Malin Bot, au fost ridicaţi astăzi de jandarmi din faţa sediului PSD, unde are loc şedinţa Comitetului Executiv al partidului. Unul dintre ei a stat aproximativ jumătate de oră căţărat într-un copac, dar în cele din urmă a coborât şi a fost dus la secţie. Potrivit oficialilor din Jandarmerie cei patru au fost duşi la Secţia 5 pentru că nu aveau autorizaţie de protest şi pentru tulburarea liniştii publice.

Jurnaliștii sunt și ei oameni ca toți ceilalți și au aceleași nevoi fiziologice și emoționale. Adică pot mânca, pot râde, pot protesta. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei îl numește pe Mălin Bot, ”pseudo-jurnalist”, dar, deși singur în războiul ăsta, Mălin Bot este mai jurnalist decât toți ceilalți ziariști asistați. Ăia vorbesc doar la comandă politică, de teamă să nu rămână fără bolul de ciorbă, ori fără solda de pupător în teritoriu, fără tichete de mese rural-tradiționale… Vânzători care se vând mai întâi pe ei înșiși pentru ca mai apoi să-și vândă și bruma de cititori.

Astăzi am asistat la încălcări grave ale constituției și drepturilor omului chiar de către cei care ar trebui să le apere.

Dacă jurnalistul Mălin Bot a fost ridicat de pe stradă în condițiile în care se vede clar că nu există nicio motivație legală pentru asta, atunci trebuie să vă puneți întrebarea când veți fi luați voi, cetățeni obișnuiți, care doriți să vă faceți cunoscută opinia. Greșeala lui Bot era de ordin contravențional și nu se impunea măsura umflării ziaristului cu duba. Asta făceau numai bolșevicii în 1947 când au început să omoare în masă pe toți cei care opuneau rezistență regimului comunist.

Cristi Iordache

foto: adevarul.ro

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It