Published On: vin, dec. 4th, 2015

Inspector de la BCPI Sălaj, reținut pentru corupție și luare de mită

În dosarul nr. 175/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Markus Tibor Istvan , pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată prev. de art. 6 din Legea 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 C.P. cu aplicarea art. 35 alin 1 C. pen şi infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată faptelor de corupţie prev. de art. 132  din Legea 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.P.

În fapt s-a reţinut că inculpatul în calitate de inspector  în cadrul B.C.P.I. SĂLAJ  în mod repetat , a primit sume de bani de la topografi  autorizaţi, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Din probele administrate până în prezent rezultă că inculpatul a primit în total aproximativ 12000 lei .

La data de 26.11.2015 au fost efectuate un număr de 7 percheziţii la instituţii publice şi la domiciliul unor persoane fizice .

Faţă de inculpat, la data de 27.11.2015 s-a dispus reţinerea, pe o durată de 24 de ore, măsura fiind înlocuită de procuror cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, dispunându-se şi interzicerea exercitării funcţiei.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Sălaj, SRI- Direcţia Judeţeană Sălaj, DGA- Serviciul Judeţean Sălaj.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It