29/02/2020

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița în serviciul comunității de Crăciun

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița. Aproape 200 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă. 

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Polițiștii care vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 130 sunt de la structurile de ordine publică, 30 de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, 23 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 15 aparate radar, atât pe autospeciale inscriptionate, cât si neinscriptionate.

Polițiștii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători, în staţiile  şi triajele de cale ferată.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments