28/05/2020

Întâlnire Grup Parlamentar PSD la Hotel Peștera- conferință de presă VIDEO

În perioada 28-30 martie, în stațiunea Padina-Peștera are loc întâlnirea de lucru a Grupului Parlamentar PSD, unde sunt puse pe masa discuțiilor prioritățile legislative dar și cele legate de promovarea zonei montane care a fost declarată de curând stațiune turistică de interes național. Mai multe detalii despre atestarea stațiunii aici.

Inițiatorul evenimentului este senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte naţional al PSD şi preşedinte PSD Dâmboviţa. Au fost prezenți parlamentari PSD, primari și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Nu doar deputații și senatorii de Dâmbovița au luat parte la manifestare, ci și parlamentarii din Maramureș, Timiș și Vaslui.

Avem două obiective, unu, să discutăm despre priorităţile activităţii parlamentare, legat de punerea în aplicare a programului nostru de guvernare si un schimb de idei între colegi este întotdeauna binevenit, în al doilea rând, există şi un interes local, interesul nostru de a promova judeţul Dâmboviţa şi, punctual, staţiunea de interes naţional Padina – Peştera, care recent a primit acest titlu. Am invitat şi mă bucur că participă alături de noi preşedintele CJ Dâmboviţa, conducerea Primăriei Târgovişte, deputaţi şi senatori PSD din Dâmboviţa şi şefi ai instituţiilor publice, au prezentat câte ceva despre activităţile noastre din judeţ. În sală sunt prezenţi colegii noştri senatori, nu toţi 67.” ( Adrian Ţuţuianu)

”Reuniuni de acest gen noi am început încă de anul trecut. Deplasările noastre în teritoriu fac parte din activitatea parlamentară, discutăm şi de probleme de agricultură, dezvoltare locală, de turism, de elemenete care ţin de politică fiscală şi monetară care afectează asemenea zone. O să continuăm asemnea deplasări în perioada următoare, avem preconizate deplasări în Maramureş, Suceava, zona Mehedinţi.

Zona Bucegilor trebuie dezvoltată în așa fel încât să existe un echilibru care să atragă turiștii, nu pe criterii de delimitare județeană, ci pe criterii de dezvoltare zonală mult mai atractive, mult mai eficiente. E o zonă extraordinară, care a rămas în urmă în ceea ce privește dezvoltarea turistică cu potențial neexploatat din diverse rațiuni. Sperăm să putem găsi împreună cu autoritățile locale acele soluții care să ducă la o dezvoltare mult mai largă a acestei zone, care presupune și infrastructură de toate tipurile (rutieră, energie electrică, apă și canal) fără a afecta ceea ce ține de Parcul Natural și de elementele care trebuie conservate în privința naturii. Nu sunt adeptul dezvoltării noastre urbanistice la nivel medieval, pe considerentul că așa trăiau dacii sau nu știu ce strămoși de-ai noștri, pentru că asta înseamnă totuși, înapoiere.” a declarat liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share