11/07/2020

Ionel Petre, ALDE: PSD Dâmbovița are un partener în mine dacă mă respectă

Astazi, la sediul ALDE Dâmbovița, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele organizației județene, Ionel Petre. Au fost aduse în atenție mai multe subiecte, legate mai ales de rezultatele de la alegerile europarlamentare din 26 mai, și scorul obținut de ALDE, partidul nereușind să treacă de pragul electoral de 5%. 

Ionel Petre a declarat că Organizația ALDE Dâmbovița, a fost tratată de către partenerul său de guvernare, PSD Dâmbovița ca ”mutulică sau mucea fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas”. Deși liderul ALDE susține că la nivel central situația este una care funcționează.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Chiar dăcă sunt anumite stângăcii și programul de guvernare nu este cel mai bun, în esență are nevoie de foarte multă comunicare. La nivel central, coaliția de guvernare se pare că funcționează, dacă ne uităm de exemplu la președintele Camerei Deputaților, la votul moțiunii. Încă avem stabilitate, încă suntem parteneri și ne respectăm.

Însă dacă suntem parteneri și ne respectăm, trebuie să o facem până la capăt, chiar dacă, în anumite județe, cum este cazul și in Dâmbovița, nu putem fi parteneri de coaliție locală de guvernare, pentru că nu avem reprezentanți în Consiliul Județean. Dar asta nu însemană că suntem mutulică sau mucea, fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas.

Coaliția trebuie susținută și la nivel local, altfel, așa cum am spus și in Biroul Politic Central de ieri, că o recalibrare a relației cu PSD Dâmbovița, este imperios necesară. Altfel, voi cere public ca noi, chiar dacă nu mi se respectă și nu voi fi susținut, să ieșim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca având un primar ALDE în județ, să fie și acela luat la PSD. Nu mi se pare normal să suținem niste viceprimari în anumite localități, să facem acel schimb suport, și după o perioadă, primarii să fie luați, ba mai mult, susținuti primari de la PNL, doar pentru că ”nu-l vreau pe ăla de la Băleni și gata”.

Nu mi se pare normal să nu fim luați în calcul atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii din localități și mai mult decât atât, să ni se pună o talpă în cap.

Nu mi se pare normal să nu fim primiți sau invitați la zile de localități, doar pentru faptul că primarii sunt PSD.”

Ionel Petre: Dacă nu mă tratezi cu respect, pot fi un opozant extrem de serios

”Așa cum eu ma expun în media locală și națională și expun programul de guvernare, chiar dacă are stângăcii, chiar dacă anumiți miniștrii de-ai noștri sau PSD, greșesec, mereu am susținut echipa și am mers până la capăt.

Au fost preluați și forțați oameni care au venit alături de noi, prin presiuni neortodoxe și ilegale. De ce se fac aceste presiuni? Pentru că fratele mai mic, ALDE încearcă să se întărească în teritoriu și când are nevoie de voturile din Parlament, susține guvernarea? Pentru ca noi venim cu legi și idei foarte bune, pe care chiar dacă le-au agreat cu greu, se laudă mai apoi cu ele? Luați exemplu Legea împotriva lenei- 192/2019.

Cetățeanul trebuie pus în centrul traiectoriei noastre, altfel vom pierde. Sper să fie un semnal de alarmă pentru conducerea PSD Dâmbovița, faptul că în mine are un partener dacă mă respectă. Eu știu să respect și regula, știu cât de mic sunt, știu cât de corect sunt, ce pot și ce nu pot să fac. Dar dacă nu mă tratezi cu respect, pot fi un opozant extrem de serios.

Nu voi face rău, nu voi denigra, însă voi sancționa orice derapaj pe care îl face, tocmai pentru a arăta că nu suntem un partid precum UNPR. Suntem un partid care se reidentifică, un partid care are propriul suport, propria organigramă, și proprii militanți și votanți, și care are unul dintre cei mai buni președinti de partid și candidați la alegerile prezidențiale – Călin Popescu Tăriceanu.” a concluzionat Ionel Petre.

ALDE Dâmbovița – conferință de presă integrală, 20 iunie 2019

Distribuie acest articol Oficial Media
Share