: vineri 06 ianuarie 2017

IPJ DAMBOVITA- Proiecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor la nivelul județului

OFICIAL MEDIA

Pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, la nivelul Judeţului Damboviţa sunt implementate 3 proiecte de prevenire, respectiv „Atenție! E viața ta!” „Împreună putem schimba lumea” și „Dincolo de aparențe.”

Cele trei proiecte se derulează pe parcursul anului școlar 2016-2017 și au ca principal obiectiv prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „Atenție! E viața ta!”, este inițiat de structura de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea VALAHIA Târgovişte şi Organizaţia „SALVAȚI COPIII”.

Obiectivele acestui proiect sunt reprezentate de informarea copiilor şi profesorilor cu privire la elementele caracteristice ale violenței, pericolele utilizării internetului, cauzele şi factorii favorizanţi ai traficului de persoane, delincvența juvenilă, măsuri pentru reducerea riscului de victimizare, precum şi consolidarea parteneriatului poliţie-școală-elevi, în vederea dezvoltării procesului educaţional.

Până în prezent, au fost desfășurate 34 de activități în 9 unităţi de învăţământ, beneficiari fiind 771 de elevi și 44 de cadre didactice.

Proiectul „Împreună putem schimba lumea!”, pentru prevenirea victimizării copiilor, are ca scop iniţierea preşcolarilor în adoptarea unui comportament civic, specific unei societăţi, cunoaşterea şi respectarea drepturilor copilului şi a normelor de comportare în societate.
Astfel, poliţia dâmboviţeană, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” România au organizat 16 activități educativ – preventive la care au participat 349 de preșcolari din 7 grădinițe.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate două concursuri de evaluare a cunoștințelor dobândite de copii în urma sesiunilor interactive de informare și o masa rotundă, cu participarea unor psihologi și specialiști din domeniul juridic, beneficiari fiind 50 de părinți.

Proiectul „Dincolo de Aparențe”, ajuns la a VIII- a ediție, constă în informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la acte de violenţă, prin discuţii interactive cu persoane care execută pedepse privative de libertate.

Totodată, proiectul urmăreşte şi identificarea factorilor generatori de conduite antisociale ce au avut drept consecinţă condamnarea la pedeapsa închisorii, în vederea reducerii comportamentelor agresive.

Au fost organizate 5 întâlniri în școli și penitenciare la care au participat şi persoane private de libertate.

Beneficiarii acestor întâlniri au fost 237 de elevi, 42 de studenți și 5 cadre didactice.

Activitățile vor continua până la sfârșitul acestui an școlar, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor fiind prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

Oficiu Poștal Business la Timişoara

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Oficiu Poștal Business la Timişoara

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache