29/02/2020

IPJ Dâmbovița- recomandări pentru minivacanța 11-15 august

Minivacanța 11-15 august- Trafic rutier, în siguranță 

În perioada 11-15 august a.c., pentru creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice, 166 de polițiști de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor fi prezenți în stradă.

Activitățile se vor derula sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Efectivele de poliție vor avea o prezenţă activă în special pe drumurile naţionale, respectiv DN7, DN71, DN72,  DN72A, DN61, DN1A, dar și pe cele județene.

Se vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale, urmărindu-se depistarea și sancționarea cu promptitudine a excesului de viteză.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de condus, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați depășirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, este necesar ca şoferii să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Minivacanța 11-15 august

Le reamintim cetăţenilor români care s-au întors din străinătate că legislaţia în domeniu este la fel de fermă şi în România, iar regulile de circulaţie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.

Pietonilor  le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Este necesar, de asemenea, ca și bicicliștii sau motocicliștii să respecte cu strictețe regulile de circulație, atât pentru siguranța lor cât și a celorlalți participanți la trafic.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments