Published On: mar, ian. 9th, 2018

La Timişoara există primul centru de chirurgie robotică pediatrică din România

La Spitalul de Copii “Louis  Ţurcanu” din Timişoara a fost pus în funcţiune cel mai modern robot de chirurgie din Europa, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, donaţie făcută spitalului de o fundaţie din Elveţia, Timişoara devenind primul centru de chirurgie pediatrică robotizată din România. Astfel de echipamente existând doar în Milano şi Tel Aviv.

Deja din cadrul spitalului, două echipe formate din câte doi chirurgi au început instruirea, urmând ca primii copii să fie operaţi cu robotul în luna februarie.

Operaţiile de acest tip vor reduce semnificativ numărul zilelor de spitalizare, în acest an chirurgii de la Louis Ţurcanu propunându-şi să opereze 50 de copii bolnavi.

O singură intervenţie chirurgicală cu ajutorul robotului se ridică la suma de 4.000 de euro, bani ce sunt alocaţi, până în anul 2022, printr-un proiect ce a fost câştigat de Universitatea de Medicină.

Astfel de centre mai există doar la Milano şi Tel Aviv, iar robotul va fi utilizat în special în chirurgia tumorală şi în chirurgia care implică locuri greu accesibile.

Se are în vedere într-un viitor apropiat deschiderea unui centru regional de pregătire în chirurgia robotică, pentru pregătirea de medici specialişti în domeniul chirurgiei robotizate.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It