Published On: mie, mai 2nd, 2018

La UPT are loc întrunirea conducerilor universităților membre ARUT

Rectorii şi prorectorii universităților membre ale Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT) se întrunesc în zilele de 3 – 4 mai 2018 la Timișoara pentru o analiză a învățământului superior tehnic. La eveniment vor participa, pe lângă membrii ARUT, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și, în premieră, președintele Alianței Universităților Tehnice din Austria.

O primă ședință de lucru a conducătorilor universităților membre ARUT va avea loc joi, 3 mai.

Vineri, 4 mai, aceștia se vor întâlni cu prof.dr.ing. Harald Kainz, rector al Universității Tehnice din Graz și președinte al Alianței Universităților Tehnice din Austria, care va prezenta programele educaționale universitare și sistemul de învățământ superior tehnic din Austria.

Lucrările reuniunii ARUT vor fi deschise de rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, care este și președintele în exercițiu al ARUT.

Una dintre principalele teme ce vor fi abordate în cadrul reuniunii ARUT este legată de analiza și evaluarea învățământului superior tehnic din România, ce va fi urmată și de formularea unor concluzii și propuneri de reformă.

O altă temă importantă a întâlnirii este legată de evaluarea programelor de studii doctorale și a procedurilor de evaluare internă și externă.

De asemenea, va fi supus aprobării pachetul de informații privind competiția de granturi de cercetare în cadrul ARUT și a regulamentelor de mobilități ale personalului universitar și studenților în cadrul programului ARUT – Exchange.

La finalul reuniunii, concluziile și propunerile de reformare a sistemului de învățământ superior tehnic din România vor fi cuprinse într-o Rezoluție ARUT. Problematica învățământului superior tehnic va fi abordată și în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc, vineri, 4 mai, de la ora 12:00, în Amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It